Geçtiğimiz yıl Duman grubunun solisti Kaan Tangöze ile evlenip podyumlara veda eden, çok geçmeden de oğlu Hakan’ı kucağına alan Seçkin Piriler, ebebek’ten Bebek dergisine konuştu.
 
Annelik nasıl gidiyor?
 
- Tüm zamanım Hakan’ın peşinde geçiyor. Henüz yürümeye başlamadı ama çok hızlı emekliyor, yürümesi an meselesi. Bu yüzden bütün gün peşindeyim. Birlikte oyun oynamaya bayılıyor.
 
Yaramaz bir çocuk mu?
 
- Yaramaz değil de meraklı diyelim... Her şeyi bir an önce öğrenmek istiyor. Tabii bu öğrenme aşamasında bir yerine bir şey olacak diye korkuyoruz, bu yüzden bütün gün peşinde dolaşıyorum.
 
Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde neler hissettiniz?
 
- Karmakarışık duygular içindeydim. Anne olmaya hazırdım ama sonucun pozitif olduğunu öğrendiğimde yine de şaşırdım.
 
Kaan Bey’e nasıl haber verdiniz?
 
- Birlikte öğrendik, bu yüzden haber vermeme gerek kalmadı. Kaan, benim için doğru bir insandı. Bu yüzden ikimiz de çok mutlu olduk ve heyecanlandık.
 
HAMBURGER VE KOLAYA AŞERDİM
 
Hamilelik nasıl geçti?
 
- Genelde güzeldi. Sadece ilk üç ay mide bulantılarım oldu. Bu yüzden ilk üç ayı yatarak geçirdim. Hatta hiçbir şey yiyemedim. Üç aydan sonra her şey normale döndü. Zaten yaz hamilesiydim, sanırım bu yüzden daha kolay geçti. Sanki hamile değilmişim gibiydi. Umarım bir hamileliğim daha olursa o da bunun gibi rahat geçer.
 
Aşerdiğiniz bir şey oldu mu?
 
- Daha çok hamburger ve kolaya aşerdim. Zararlı olduklarını biliyordum, yine de kendimi tutamadım. Ama gecenin bir yarısı Kaan’ı uyandırıp “Hadi kalk şunu alalım, bunu alalım” gibi bir durumum olmadı.
 
Kaç kilo aldınız peki?
 
- 15 kilo aldım. Belki daha dikkatli davransaydım daha az kilo alırdım, ama hamileliğimi bu kiloyla bitirmek de beni rahatsız etmedi.
 
Spor yaptınız mı?
 
- Yaz hamilesi olduğum için bol bol yüzdüm. Onun dışında sürekli yürüdüm. 8,5 aylık hamileyken Yeniköy’den Tarabya’ya yürüyordum.
 
Kız mı olsun istiyorsunuz erkek mi?
 
- Bir cinsiyet tercihimiz yoktu açıkçası, çünkü ilk bebekti. Sağlıklı olması bizim için her şeyden önemliydi. Cinsiyetini önce göstermedi zaten, beşinci ayda erkek olduğunu öğrenebildik.
 
Hakan ailelerin ilk torunu mu?
 
- Evet, hem benim ailemin hem de Kaan’ın ailesinin ilk torunu... Bu yüzden beni de Hakan’ı da el üstünde tutuyorlar.
 
DAYANAMADIM “BENİ BAYILTIN” DEDİM
 
Hamileyken hiç podyuma çıktınız mı?
 
- Bir defa defileye çıktım, bir defa da bir tanıtıma katıldım. Sonrasında çalışmadım.
 
Çalışmamak sizin tercihiniz miydi?
 
- Evet, çünkü podyuma çıkmak stresli bir iş. Yetiştim, yetişemedim stresi, sürekli bir telaş ve koşturma durumu söz konusu. Düşerim, bir şey olur diye riske girmek istemedim.
 
Doğum nasıl geçti?
 
- Zor oldu. Son dakikaya kadar normal doğum diye hareket ettik, hatta doğum sancısıyla hastaneye gittim ve normal doğuma girdim ama 1,5 saat denedik, olmadı. Bu süreç çok yorduğu için beni tamamen bayıltmalarını istedim ve sezaryen oldum. Daha önce hayatımda hiç ameliyat olmamıştım.
 
Kaan Bey doğuma girdi mi?
 
- Aslında plan buydu. Yani normal doğum için doğumhanedeyken yanımdaydı ama iş sezaryene dönünce o da çıkmak durumunda kaldı.
 
Hakan’ı ilk kucağınıza aldığınızda neler hissettiniz?
 
- Çok farklı ve güzel bir duygu. Dünyaların senin olduğunu hissediyorsun. şaşkınlık, sevinç, hepsi bir arada...
 
İKİMİZ DE OĞLUMUZA KARDEŞ İSTİYORUZ
 
Evdeki ilk günler acemilik çektiniz mi?
 
- Çektim tabii. Daha önce yeni doğmuş bir bebeği kucağıma almamıştım. Neyse ki annelerimiz hep yanımızdaydı. Sağ olsun, Kaan da çok yardım etti. Hakkını yememek lazım, birlikte baktık. Banyosunu bile Kaan yaptırıyordu.
 
Evde bebek bakımına yardım eden biri var mı?
 
- Hayır, yok, bugüne kadar da hiç olmadı. Çok ufak bir bebeğin annesi, babası ve aile bireyleri dışında kimseye emanet edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Emziriyor musunuz?
 
- Evet, Hakan bir yaşını doldurdu, hâlâ emziriyorum. ılk altı ay sadece anne sütüyle beslendi. Daha sonra da bizim yediğimiz şeylerden yedirmeye başladık. Hazır mamanın tadını hiç bilmiyor. Bütün yemeklerini ben hazırlıyorum.
 
Kaan Bey nasıl bir baba oldu?
 
- İyi bir baba olacağını biliyordum zaten ama tahminimden de iyi ve ilgili bir baba. ılk günden beri her şeyiyle ilgileniyor.
 
Hakan ismini kim koydu?
 
- Kaan... Zaten Kaan ve Hakan isimleri aynı anlama geliyor, ses tınıları da aynı.
 
İkinci çocuğu ne zaman düşünüyorsunuz?
 
- İkimiz de istiyoruz ama Hakan’la aralarında üç dört yaş olmalı. Hakan önce bir anaokuluna başlasın, ondan sonra.
 
15 KİLO KENDİLİĞİNDEN GİTTİ
 
15 kiloyu nasıl verdiniz, var mı bir sırrı?
 
- Kendiliğinden gitti, zayıflamak için hiçbir şey yapmadım. İlk günler yüzüm şişti biraz ama o da 15 gün sonra gitti. Doğumdan bir hafta sonra 36 beden şortumu rahatlıkla giydim.
 
HAKAN, AŞKIMIZIN MEYVESİ
 
Lohusalık sendromu yaşadınız mı?
 
- Bir hassaslık yaşadım ve hâlâ aynı hassasiyet sürüyor. Sanırım bu anne olmanın verdiği bir duygu. Onun dışında gayet enerjiğim. Kaan ve bana ait bir şey var artık hayatımızda. Aşkın meyvesi derler ya, Hakan bizim meyvemiz.
 
-ROTA HABER-