Haziran seçimlerine üçte ikisi yenilenmiş bir listeyle girmek isteyen AK Parti yönetimi, kamuoyunun yakından tanıdığı pek çok popüler isimle temasta.

Haziran 2011"deki seçime 13 yıllık bir vizyonla hazırlanan AK Parti Genel Merkezi"nde hummalı bir çalışma sürüyor. Genel seçimler için temel stratejilerini netleştiren AK Parti yönetimi, yeni dönemde yoluna yepyeni bir kadroyla devam etmeyi planlıyor. Başkentteki AK Parti kulislerinde, partinin mevcut kadrolarının üçte ikisini yenileyeceği, adayların belirlenme sürecinde de il başkanlarından milletvekillerinin performanslarını değerlendirmelerinin istendiği konuşuluyor. Partide ikinci dönemini dolduran pek çok kurmay da 2011"de son kez aday olacak. Gazeteci Şamil Tayyar ve eski futbolcu Hakan Şükür gibi popüler isimler üzerinde durulduğu, asker kökenli bazı isimlerin de milletvekili adayı olmasının beklendiği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre genel merkez, il başkanlarının başında olduğu komisyonlardan milletvekillerinin performanslarını değerlendiren düzenli raporlar alıyor. Bu raporlar ışığında seçimlerde aday gösterilemeyecek isimleri belirleyen genel merkez, yeni isimlerin belirlenmesi noktasında da yoğun bir faaliyet yürütüyor. Meclis"teki oturumlara katılmayan ya da devamlı olarak mazeret bildiren vekillerin adının bizzat başbakan tarafından şimdiden çizildiği belirtiliyor. Mevcut milletvekillerinin üçte ikiye yakın kısmının ise seçimlerde aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Popüler isimler aday gösterilecek

Yeni adaylar ise henüz netlik kazanmadı. Ancak aralarında eski futbolcu Hakan Şükür ve gazeteci Şamil Tayyar gibi isimlerin bulunduğu kamuoyunun yakından tanıdığı popüler kişilerin adı öne çıkıyor.

taraf