MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin İsrail-Filistin sorunu konusunda izlediği politikayı eleştirerek, İsrail ile Filistin arasında sağlanan ateşkesin kalıcı olmasını temenni ettiklerini, yıllardır PKK ile mücadelede Türkiye'ye engel çıkartan uluslararası camianın İsrail saldırıları karşısında sessiz kaldığını ve böylece iki yüzlü bir tavır sergilediğini kaydetti.
GÖSTERİLER MAKSADI AŞTI

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, son günlerde İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek maksadıyla Türkiye'de yapılan gösterilerin maksadını aştığını iddia ederek, "Giydikleri tuhaf kıyafetler ile ellerinde Türk bayrağı taşımayan, Filistinli liderlerin resimleri ve bayrakları ile gösteri yapanların niyetinin ne olduğunu sorgulamak, bunun ne manaya geldiğini ayrıca anlamak gerekmektedir" diye konuştu.

PİLOTLAR TÜRKİYE'DE EĞİTİLDI

Bahçeli, hükümetin son dönemde Ortadoğu'ya yönelik siyasetini eleştirerek, "Bir yandan Filistinli yaralı konuklarımızı gözyaşları arasında ziyaret etmekte öte yandan İsrail'in bomba atan uçaklarının eğitimi için Türkiye'nin imkanlarını kullanmasını görmezden gelmektedir. Bunlar tam bir çelişkidir, tam bir iki yüzlülüktür, tam bir çaresizlik ve acziyetin emareleridir. Hükümet son olaylar karşısında çok kötü bir diplomasi sınavı vermiş, Türkiye'yi karanlıkta ıslık çalan, karnından konuşan bir ülke durumuna düşürmüştür" diye konuştu.