Küba'da meydana gelen uçak kazasından kurtulan olmadığı bildirildi.

Küba sivil havacılık idaresinden yapılan açıklamada, 7 kişilik mürettebatı bulunan, 28'i yabancı 61 yolculu uçaktan kurtulan olmadığı belirtildi.

AeroCaribbean şirketine ait, ülkenin doğusundaki Santiago de Cuba kentinden başkent Havana'ya iç hat seferi yapan uçak, Santi Spiritus eyaletinin Guasimal köyü yakınlarında dağlık alana düşmüştü.

Uçakta Kübalıların yanı sıra 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, 3 Hollandalı, 2 Alman, 2 Avusturyalı, bir Fransız, bir İtalyan, bir Venezuelalı, bir İspanyol ve bir Japon'un bulunduğu bildirilmişti.

Küba televizyonunun verdiği haberde, adanın doğusunda bulunan Santiago de Cuba kentinden başkent Havana'ya giden ve içinde 28'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 61 yolcu, 7 mürettabatın bulunduğu uçağın ülkenin iç kesimlerinde bulunan Sancti Spiritus eyaletinde düştüğü belirtildi.

Yerel yetkililer, uçağın düşmeden önce kontrol kulesiyle irtibata geçtiğini ve acil durum bildirdiğini dile getirdi.

Ölü ve yaralı sayısı ile kaza nedeni konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

İLK CESETLERİN YERİ BELİRLENDİ

Küba'da meydana gelen uçak kazasından sonra ilk cesetlerin yeri belirlendi.

Devlet televizyonu, çift motorlu ATR 72 tipi uçakta 9 Arjantinli, 7 Meksikalı, bir Venezuelalı, 3 Hollandalı, bir Fransız, bir İspanyol, iki Avusturyalı, iki Almanya, bir İtalyan, bir Japon bulunduğunu duyurdu.

Televizyon, Santiago'dan Küba'ya giden Küba havayollarının yurtiçi seferlerini yürüten Aerocaribbean şirketine ait uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle Sancti spiritus eyaletinde düşmesinden sonra bazı cesetlerin yerinin belirlendiğini duyurdu.

Pakistan'da da uçak kazası

Pakistan'ın Karaçi kentinde içinde 21 kişinin bulunduğu uçak düştü. Sivil Havacılık yetkilerinin bilgisine göre Karachi kenti havaalanı yakınına düşen uçaktaki 21 kişiden kurtulan olmadı.

Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde havaalanı yakınında meydana gelen uçak kazasında ölenlerin sayısı 21 olarak açıklandı.

Sivil havacılık idaresinden Pervez George, uçaktaki 21 kişiden kurtulan olmadığını belirtti.

George, İtalyan petrol şirketi ENI'nin çalışanlarını taşıyan özel uçaktaki 17 yolcu, 2 pilot, bir teknisyen ve bir güvenlik görevlisinin öldüğünü söyledi.

Sözcü daha önce, uçağı bir Amerikan petrol şirketinin kiraladığını, kazada 22 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Sözcü ayrıca pilotunun kalkıştan hemen sonra kontrol kulesini arayıp, uçağın motorlarından birinde sorun olduğunu bildirdiğini belirtmişti.

Pakistan ordu sözcüsü Albay Nur Alem de televizyon kanallarına yaptığı açıklamada, kazadan kurtulan olmadığını doğruladı ve cesetlerin tanınmaz halde olduğunu, uçağın ikiye bölündüğünü belirtti.