İzmir Gündoğdu Meydanı dün yeni bir Cumhuriyet Mitingi"ne ev sahipliği yaptı. Mitingde Atatürk Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurumsal olarak yer almadı

İZMİR, ilki 13 Mayıs 2007"de Gündoğdu Meydanı"nda yapılan ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Cumhuriyet Mitingi"ne ikinci kez ev sahipliği yaptı. 2007"deki miting "Anneler Günü"ne, bugünkü miting de "Babalar Günü"ne rastladı. Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tarafından düzenlenen mitingine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu önderliğinde "Bayrağını Al Gündoğdu Meydanı"na Gel" sloganıyla düzenlenen mitinge, baro, oda, dernek, sendika, platformların aralarında yer aldığı toplam 41 kurum ve kuruluş ile 6 siyasi parti destek verirken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği, kurumsal olarak yer almadı. Ancak bu derneklerden yapılan açıklamalarda, üyelerin Gündoğdu Meydanı"nda olacakları ifade edildi.

Amasya Genelgesi"nin yayınlanmasının 90"ıncı yıldönümünde yapılan ve gittikçe derinleşen ekonomik kriz, Ergenekon ve ulusun birliği için düzenlediği açıklanan miting öncesinde Bedri Baykam, Tamer Levent"in de aralarında bulunduğu sanatçılar Cumhuriyet Meydanı"ndaki Atatürk Anıtı"na çelenk koydu. Anıta konulan çelengin ardından sanatçılar "Sanatçı Yürüyüşü" düzenledi. Yürüyüşe geçen sanatçılar marşlar söyleyerek Gündoğdu Meydanı"na kadar geldi.

Bedri Baykam yaptığı konuşmada, Türkiye"de hiç kimsenin demokrasi, hukuk, adalet ve egemenliğin önüne geçemeyeceğini haykıracaklarını söyleyerek, “Atatürk "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"demiş, bu egemenlik kimseye devredilemez. Son yıllarda pek çok alanda özgürlüklere yönelik yapılan her türlü baskıya karşı mücadelemizi sonsuz kararlılıkla sürdüreceğiz. Katılım daha önceki mitinglerle kıyaslanamaz çünkü yaz mevsimi, insanlar dağılmış durumda. İktidar yanlısı medya bu miting öncesinde fişlenirsiniz, teröre destek mitingi gibi söylemlerle mitinge gölge düşürmeye çalışıyor. Hiçbir zaman Atatürkçülük, bu mitinglerin katılım oranlarıyla ölçülemez. Türk halkının herşeyden önce iç barış, üniter devlet yapısına saygıya ihtiyacı var” dedi.

Gündoğdu Meydanı"ndaki mitinge gelenler ellerinde Türk Bayrakları"nın yanı sıra "Al fenerini topla sülüklerini, yıkamazsınız Cumhuriyet İlkelerini", "Gavur İzmirli sahte Müslümanlara haddini bildirdi", "Şeriat, tarikat değil, "Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak", "Hükümet istifa Tayyip Yüce Divan"a" sloganları attı.

200 metrelik bayrak getirildi

Gündoğdu Meydanı"ndaki mitinge ellerinde Türk Başrağı ile gelenler, çeşitli sloganlar attı. Alana Şişli Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yaptırılan 200 metrelik Türk Bayrağı getirildi... vatan