aK Parti'de Erdoğan'a karşı aday olan Mustafa Reşit Burkan'ın kurduğu AL Parti'nin amblemi 'güneş ve burma bilezik' olacak. İlk vaadi de şu: 'Basına akreditasyon kalkacak!..'
Türk siyasi hayatında faaliyet gösterecek olan 60 ve 61. partilerin kuruluşu yarım saat arayla İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

İçişleri Bakanlığı'nda önce Alternatif Değişim Partisi (AL Parti) kurularak belgesini aldı. Basın mensuplarına bir açıklama yapan AL Parti Kurucu Genel Başkanı Mustafa Reşit Burkan, partilerin ambleminin güneş ve burma bilezik olduğunu belirterek, genel merkezlerinin Ankara'da olacağını açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Olağan Kurultayı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkmasıyla bilinen Burkan, siyaset anlayışlarında basına ve mensuplarına akreditasyon olmayacağını söyledi.

Burkan, bugünün siyaset menüsünde iktidarın yemeğinin kokuştuğunu, muhalefetin ise yemeğinin fırında yandığını belirterek, CHP ve AK Parti'nin toplumu presleyerek ezdiğini öne sürdü.

Al Parti'nin 60. parti olarak siyaset tarihinde yerini almasının ardından yarım saat sonra 61. parti olarak İşçilerin Sosyalist Partisi (Sosyalist Parti) kurucuları İçişleri Bakanlığı'ndan kuruldu belgelerini aldı. Sosyalist Demokrasi Partisi'nden ayrılan bir grup tarafından kurulan parti yetkilileri partilerin 15 gün sonra yapılacak toplantısında kurucu genel başkanlarının ve amblemlerin belirleneceğini söyledi.