Alman ordusu askerlik vazifesini gönüllü yapmak üzeri binlerce kişiye mektup gönderdi. Bu kişilerin arasında öyle bir var ki...

Almanya'da ordudaki reform kapsamında mecburi askerlik hizmetinin kaldırılmasından sonra asker sıkıntısı yaşayan Federal Ordu (Bundeswehr) iki yaşındaki bebeği göreve çağırdı. Federal Ordu, askerlik vazifesini gönüllü yapmak üzeri binlerce kişiye mektup gönderdi. Gönderdikleri mektuplardan biri de Dresden bölgesinden iki yaşındaki Enrico Konert'e geldi. ''Şu sıralar geleceğe yönelik bir kariyer planlaması mı yapıyorsunuz?'' ifadeleriyle başlayan mektupta, bebek Enrico'ya orduda gönüllü olarak görev alması ve burada kariyer yapması teklifinde bulunuldu.

Enrico'nun 34 yaşındaki annesi Corneila Konert, şaşkınlığını gizleyemeyerek Bild gazetesine şöyle konuştu: ''Ordudaki durum ne kadar kritik ki, iki yaşındaki oğluma bile orduya katılması yönünde davetiye gönderilmiş.'' Ordunun, 18 yaşındaki gençlerin adres bilgilerini istediği nüfus dairelerinden birinin bilgisayar hatası sebebiyle 18 yaş altındaki tüm vatandaşların adreslerini vermesi sebebiyle bu karışıklığın meydana geldiği ortaya çıktı.