Dışişleri Bakanı Babacan"ın Gümülcine"yi ziyaret ettiği saatlerde Beyoğlu"nda Rum asıllı gazeteci Andrea Rombopulos saldırıya uğradı. Babacan, "İki ülke arasındaki ilişkiler iyiye giderken yapılan böyle çirkin saldırılardan yılmayacağız" derken, Yunan Dışişleri Bakanlığı da "Atılan adımlara engel olmaya çalışıyorlar, başaramayacaklar" açıklaması yaptı.

İstanbul"da Rumca yayımlanan İho Gazetesi"nin Genel Yayın Yönetmeni ve Yunan Mega TV Türkiye temsilcisi Andrea Rombopulos, dün Beyoğlu"ndaki ofisinin önünde sopalı saldırıya uğradı.

Rum asıllı İstanbullu gazeteci Andrea Rombopulos, dün saat 16.00 sıralarında, Tel Sokak"taki ofisine gireceği sırada arkadan yaklaşan saldırganlar ellerindeki sopalarla vurmaya başladı. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler alan Rombopulos yere yığılırken, saldırganlar kaçtı. Alman Hastanesi"ne kaldırılan Andrea Rombopulos"un başına 4 dikiş atıldı ve sağ elinin serçe parmağında kırık tespit edildi.

CANLI YAYINDA ANLATTI

Tedavisi tamamlandıktan sonra polise ifade veren Andrea Rombopulos, saldırganları tanımadığını ve arkası dönük olduğu için yüzlerini görmediğini söyledi. Rombopulos daha sonra çalıştığı Mega televizyonunun ana haber bültenine bağlanarak, saldırıyı anlattı. Rombopulos"un Mehmet Ali Birand"ın 32. Gün programında yayınlanan ve Türk-Yunan ekonomik ilişkilerini konu alan haber belgeseli için Rıdvan Akar ile birlikte çalıştığı belirtildi.

BABACAN KINADI

Batı Trakya"daki soydaşlarımızı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Andreas Rombopulos"a yönelik saldırı haberi üzerine yaptığı açıklamada olayı kınadı. Babacan, Türk-Yunan ilişkilerinin iyi bir istikamet izlediğini ve böyle çirkin saldırılardan yılmayacaklarını belirtti. Babacan Ankara"ya dönerken uçakta da gazetecilerin soruları üzerine saldırıdan üzüntü duyduğunu belirterek, "Saldırının hangi saikle yapıldığı henüz belli değildir. Saldırıyı esefle karşılıyor ve adı geçene acil şifalar diliyoruz" dedi. Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgos Kumuçakos da yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İki ülke ilişkilerinin gelişmesine çalışıldığı ve adımlar atıldığı bir sırada, birileri cinai eylemlerle engel çıkarmaya teşebbüs ediyor. Başaramayacaklar. Bu kişileri kınıyoruz. Türk makamlarından failleri yakalayıp adalete sevketmesini ve benzeri durumların yaşanmaması için tebdir almalarını bekliyoruz." Yunan medyası saldırıyla, Dışişleri Bakanı Ali Babacan"ın Atina ve batı Trakya ziyareti ile bağlantı kurmaya çalıştı.