aşbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocukları kabul etti

Konuk çocukları ağırladı

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye’ye gelen çocukları kabul etti. Çocukların birbirleriyle iletişimi hiç koparmamalarını rica eden Başbakan Erdoğan, “Hem birbirinizle, hem Türkiye;deki kardeşlerinizle her an irtibat halinde olun. Birbirinize mektuplar yazın, e-postalar gönderin. Burada kurduğunuz dostlukları bir ömür boyu yaşatın” dedi. 

Japonya’dan gelen çocuk üzerinde “Teşekkürler” yazan yelpazeyi hediye etti ve uzak doğu dövüş sanatlarını ifade eden bir figür yaparak Başbakan Erdoğan’ın yanında poz verdi. Kırgız öğrenci yanına geldiğinde, “At nerede? Kırbaç burada, at yok” diye espri yapan Erdoğan, salona beraber girdiği Moldovalı kız çocuğu kürsüye geldiğinde, bu öğrenciyi misafir eden Türk öğrenciye, “Kızıma iyi bak bakmazsan darılırım” dedi.

ERDOĞAN'IN İKSİRİ ZEHİRLİ ÇIKTI

Erdoğan’ın her fırsatta kendisini dinç tuttuğunu söylediği kestane balı Alman gümrük kapısından içinde bağırsak ve mideyi etkileyen ‘grayanotoksin’ maddesine rastlandığı için geri gönderildi 

Almanya’nın Türkiye’den ithal ettiği kestane balında zehirli bitkisel madde tespit edildiği bildirildi. 

Stuttgart kentindeki Kimya ve Veteriner Araştırma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’den ithal edilen kestane balında zehirli “grayanotoksin” maddesine rastlandığı belirtildi. 

Söz konusu maddenin çiçeklerde, yapraklarda ve polenlerde görüldüğü, üzerinde araştırma yapılan bala bu zehirli maddenin polen toplayan arılar vasıtasıyla girmiş olduğu ifade edildi.

Baldaki zehirli maddenin, insanlarda mide ve bağırsak rahatsızlığı gibi zehirlenme belirtileri gösterdiği kaydedildi.

İsrail ve Fransa çocuk göndermedi!

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan törenleri için Türkiye'ye gelen çocukları kabul etti. 35 ülke arasında Fransa ve İsrail'den çocuk bulunmaması dikkat çekti 
vatan