Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde icra edilmekte olan sınır ötesi harekatta; 23 Şubat 2008 günü saat 17:00 itibarıyla, bölgenin dört ayrı kesiminde terörist unsurlarla sağlanan temas halen devam etmektedir.

İçerisinde ağır uçaksavar silahlarının da bulunduğu, teröristlere ait çok sayıda silah mevzii tahrip edilmiştir.

Ayrıca, bölgede savunma maksadıyla hazırlanmış tahkimli mevziler tahrip edilmiş; içlerinde bulunan teröristler ise silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Birliklerin ilerleme istikametinde tespit edilen önemli miktarda uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı madde ve mayın, bulundukları yerlerde imha edilmiştir.

Değişik bölgelerde tespit edilen sığınak ve mağara gibi terörist barınma tesisleri; Hava Kuvvetleri uçakları, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtalarıyla kullanılamaz hale getirilmiş; tesislerin içerisinde bulunan bol miktardaki mühimmat ile patlayıcı madde stokları tahrip edilmiştir.

23 Şubat 2008 günü devam eden operasyonlarda, uçaklar ve uzun menzilli silah ateşleri sonucu saf dışı bırakılanlar hariç, 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu sonuçlara göre, iki gün içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 79'a ulaşmıştır.

Bugünkü çatışmalarda 2 personelimiz şehit olmuştur.

Harekat kararlılıkla sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.