İstanbul"dan Ankara"ya giden çift motorlu EC-135 tipi ambulans helikopteri dün Bolu"nun Kıbrıscık İlçesi yakınlarındaki 2400 metre yüksekliğindeki Köroğlu Tepesi"ne düştü.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan filoya katılmak için kiralanan ambulans helikopter dün İstanbul Atatürk Havalimanı"nda yakıt ikmali yaptıktan sonra Polonya uyruklu Kaptan Pilot Andrzej Wojewodzki yönetiminde havalandı. Helikopteri kullanan pilota, emekli Kara Pilot Albay Süleyman Kıyak gözetmen olarak eşlik etti.

Saat 14.40"da havalanan ve Ankara"ya saat 16.45 sıralarında inmesi beklenen helikopter Bolu"nun Kıbrıscık İlçesi yakınındaki Köroğlu Tepesi üzerinde kayboldu. Helikopter ile uçuş kulesi arasındaki telsiz iletişimi saat 16.11"de kesildi. Kurulan son temasta pilotun hava şartlarının çok kötü olduğunu söylediği bildirildi. İrtibatın kesilmesinden sonra pilotlardan birinin cep telefonu arandı, ancak telefon çalmasına rağmen cevap alınamadı.

Acil konumlama cihazıNdan (ELT) alınan bilgi doğrultusunda helikopterin, Kıbrıscık ve Çamlıdere arasında Köroğlu Tepesi civarında bulunduğu belirlendi. Bölgeye askeri ve sivil arma kurtarma ekipleri sevkedildi. Ancak hava şartlarının muhalefeti nedeniyle havadan aramaya ara verildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle arama kurtarma helikopterleri inecek uygun bir yer bulamadı. Karadan arama çalışmalarına Bolu, Ankara ve Sakarya"dan gelen 26 kişilik sivil savunma ekibi, Kartalkaya Jandarma Komutanlığı"na bağlı ekipler, Kıbrıscık İtfaiyesi ile Bolu Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri katılıyor. Bölgeye en yakın olan Çökeler Köyü"nde buluşarak yola çıkan ekiplere, arama kurtarma köpekleri de eşlik ediyor.