Kuşadası"nda gıda denetimlerini sürdüren Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğü, hem gıda uygulamaları hem de genel hijyen şartlarına uymayan Davutlar ve Güzelçamlı beldelerindeki iki otelin kapatılmasına karar verdi.
Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Kuşadası merkezi ile bağlı belde ve köylerde yürüttükleri gıda denetimleri sonucu yerli ve yabancı tatilcilerin yoğun şikayetlerine yol açan Davutlar ve Güzelçamlı"daki belediye belgeli iki otelin kapatılmasına karar verildiğini söyledi.

Kapatma yazılarının ilgili belediyelere tebliğ edildiğini açıklayan Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, “ Davutlar ve Güzelçamlı beldelerindeki iki otelden yoğun şikayetler vardı. Her iki otelde gıda şartlarının yanı sıra fiziki şartlar ve genel hijyen kurallarına uyulmadığını tespit ettik. Gerekli uyarılarımızı yaptık ama bu iki otel sahibi de uyarılarımızı dikkate almadı. Bunun üzerine bir diğer denetleme de para cezası uyguladık. Ancak, her iki oteldeki şartlarda bir değişme olmadığı ve uyarılar dikkate alınmadığı için Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunarak, bu iki otelin kapatılmasına karar verildi. Kapatma konusundaki kararın tebliğ edildiği gerekli resmi yazılar da Davutlar ve Güzelçamlı belediyelerine yazıldı” dedi.
Bu arada, Kuşadası merkezi ile bağlı belde ve köylerdeki gıda denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirten Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, 1 Ocak- 26 Ağustos tarihleri arasında toplam 901 işletmenin denetimden geçirildiğini söyledi. Denetleme yapılan işletmelerin 125"inin otel olduğuna dikkati çeken Göçmen, “Bu denetimler esnasında 11 işyerinden numune alınmış ve laboratuara gönderilmiş. 13 işyerine idari para cezası uygulandı ve 7 işyeri hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek “ dedi.