İki numaralı koltuk için Gül kulisi

4 Ağustos"da yapılacak TBMM Başkanlığı seçimi için ortaya çıkan ilk aday iAKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz olurken, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile kabine dışında kalan eski bakanlar Murat Başesgoğlu, Hüseyin Çelik ve Ali Şahin"in isimleri de Meclis Başkanlığı için geçiyor.

ERDOĞAN TOPTAN'LA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Ancak Başbakan Erdoğan"ın, TBMM Başkanlığı için, iki yıl daha Köksal Toptan ile yola devam edilmesinden yana olduğu, bir değişiklik yapılacaksa da, tavrını Burhan Kuzu"dan yana koyacağı belirtiliyor.

GÜL'ÜN ADAYI KAPUSUZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aslen Kayseri"li olan Kapusuz"un hemşerilikleri de Kapusuz"ın ""Gül kontenjanından aday olduğu"" yorumlarına yol açtı. RP, FP ve AKP"de 20 yıla yakın milletvekili olarak parlamentoda bulunan Kapusuz, ilk olarak 19"uncu dönemde Refah Partisi"nden (RP) Kayseri Milletvekili Gül ile birlikte Meclis"e girmişti.

SAKAL VE TÜRBAN

Salih Kapusuz, TBMM"nin sakallı milletvekilleri arasında da yer alıyor. Cumhurbaşkanı Gül"e yakınlığı ile bilinen Kayseri milletvekili Taner Yıldız gibi sakallı olan Kapsuz, Cumhurbaşkanı Gül ile de, TBMM Başkan adaylığıyla ilgili görüşme yaptı.

Gül"ün hemşerisi Taner Yıldız"ın Enerji Bakanı olarak görev almasında etkili olan Gül"ün, Kapusuz"un adaylığı konusunda devreye girip girmeyeceği de merak konusu oldu. Kapusuz"un TBMM Başkanı seçilmesi halinde, devletin zirvesindeki üç isim, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan"ın eşleri de, türbanlı olacak. TBMM Başkanı 2 yıllığına seçilecek ve 2011"deki Genel seçime kadar görev yapacak. GAZETEPORT