Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın önce yakalandığı, sonra da yakalanmadığı yolundaki haberlerle ilgili tartışmalar sürüyor. JİTEM ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan İran'ın, yakaladığı öne sürülen iki numaralı PKK'lının Cemil Bayık olabileceğini iddia etti.
 
Abdülkadir Aygan, örgüte yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Cemil Bayık'ın böbrek hastası olduğu ve sık sık İran'a giderek diyaliz makinesine bağlandığını belirtti. Aygan, şu ifadeleri kullandı: ''İran ilk günden beri PKK'nın 2 numarasını yakaladığını iddia ediyor. Bütün dünya'da PKK'nın 2 numarası dendiğinde, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Rıza Altun Gelir. Oysa İranlı yetkililer yakalananın Murat Karayılan değil, Murat Karasaç olduğunu söylüyor. Murat Karasaç, örgütün 2 numarası olmadığına göre, yakalanan 2 numara büyük ihtimalle Cemil Bayık'tır. Örgüte yakın kaynaklardan aldığım habere göre, Bayık uzun süredir böbrek hastası ve sık sık diyaliz makinesine bağlanmak için İran'a gidiyor. İran istihbaratının kesinlikle bundan haberi vardır.''
 
Cemil Bayık'ı Türkiye'ye teslim etmemek için İran'ın kafa karışıklığına gittiğine değinen Aygan, "Türkiye'nin son dönemde Suriye'ye yönelik sert açıklamalarının da Suriye yönetimi ile birlikte İran'ı da rahatsız ettiği biliniyor. Bundan dolayıda İran'ın PKK kartını Türkiye'ye karşı oynayabileceğini tahmin ediyorum.'' diye konuştu.