Bu kazayı yarasız atlatan Peköz, otoyolu geçerken, başka bir aracın altında kaldı. Aracı kullanan, kalp damar cerrahı Prof. Suat Canbaz ilk müdahaleyi yaptı, ama bu Peköz’ü kurtarmaya yetmedi.
 
EDİRNE’nin Havsa İlçesi’nde, 1 çocuk annesi Ayşegül Peköz, önceki akşam, TEM Havsa çıkışında 34 GP 2202 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirince bariyerlere çarptı. Peköz, bu kazayı yara almadan atlattı. Kaza sonrası ailesini cep telefonu ile arayarak yardım isteyen Peköz daha sonra da yürüyerek TEM’de karşı şeride geçmeye çalıştı.
 
Perşembe günü profesör olmuştu
 
Bu sırada kendisine, Trakya Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Canbaz, 34 YNS 10 plakalı otomobiliyle çarptı. Aracından inen Prof. Canbaz, Peköz’e ilk müdahaleyi yaptı, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ancak asıl mesleği hemşirelik olan ve bir süredir bir ilaç firmasında tıbbi mümessillik yapan Peköz, kaza yerinde can verdi. Şoka giren Prof. Canbaz, jandarmadaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Canbaz perşembe günü düzenlenen törenle doçentlikten profesörlüğe yükselmişti, önceki gün katıldığı akademik yıl mezuniyet töreninin ardından İstanbul’a dönüyordu.