İlk kez görevdeki bir orgenerale uzanan Balyoz soruşturmasında altı general ve bir albay, ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Ancak Ege’deki tatbikatların iptal edilmesine de neden olan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, ifade vermek için adliyeye gelmedi. Balanlı’nın sağlık raporu aldığı iddia edildi.
 
Altı general bir albay
 
Eskişehir’de emekli Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçen yeni Balyoz belgeleriyle ilgili soruşturmada, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Erhan Pamuk, Tümamiral Sinan Ertuğrul ve Albay Mehmet Örgen ifade vermek üzere dün saat 14.00 sıralarında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.
 
Generallerin GATA’dan raporlu olmalarına rağmen Genelkurmay Başkanlığı’nın talimatıyla özel uçakla İstanbul’a gelerek savcılık huzuruna çıktıkları belirtildi. Generallerin ifadesi soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından alındı. Subayların sorgusu Taraf’ın baskıya girdiği sırada devam ediyordu.
taraf