Emekli maden işçisi babanın kızı olan ve iddiaya göre 6 yıldır para karşılığında erkeklerle ilişkiye giren 16 yaşındaki E.Ö., ilişki yaşadığı kişilerin zihinsel engelli olan ve rehabilitasyon merkezine giden kardeşi 14 yaşındaki S.Ö.’ye de tacizde bulunmaya başlamaları üzerine durumu çalıştığı işyerinin sahibine anlattı. İşyeri sahibinin karakola götürdüğü iki kardeş, başlarına gelenleri anlattı.

Polis, kız ile ilişkiye girdiği iddia edilen aralarında imam, maden işçisi, esnafın bulunduğu yaşları 20 ile 50 arasında değişen 11 kişiyi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Kızların annesi S.Ö. de kızının para karşılığında erkeklerle ilişkiye girmesine göz yumduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
Karakolda ifadeleri alınan R.D., M.Ç., M.D., Ö.B., G.B., O.D., K.P., H.U., Y.A., H.A., M.A. ve anne S.Ö., bugün adliyeye sevk edildi. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı’nın karşısına çıkarıldı. İki kardeş E.Ö. ve S.Ö. ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

ÖZ ANNE DE TACİZ ETTİ İDDİASI
Öte yandan E.Ö.’nün polisteki ifadesinde annesinin kendisini salonda taciz ettiğini, annesine ‘Sen ne yapıyorsun’ diye sorunca ‘Kızım seni seviyorum’ cevabını verdiğini söylediği öğrenildi. Yaklaşık 6 yıldır tacize uğradığı öne sürülen E.Ö.’nün annesi S.Ö.’nün durumu bildiği, kendisinin yaşadıklarının kız kardeşinin de başına geldiği için korktuğu iddia edildi. E.Ö. ve S.Ö. isimli kız kardeşlerin engelli olmalarına rağmen engelli raporlarına ulaşılamadığı da iddia edildi.