Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İstanbul Fatih Medikal Park ve Bakırköy Acıbadem hastaneleri hakkında inceleme başlattığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bir televizyon kanalında ''Bakanlık 'Alınmayacak' dedi, hastaneler dinlemiyor'' başlıklı bir haberin yayınlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Haberde yer alan iddialarla ilgili olarak Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın talimatlarıyla Denetim Hizmetleri Başkanlığınca, haberde adı geçen İstanbul Fatih Medikal Park ve Bakırköy Acıbadem Hastaneleri hakkında inceleme başlatılmıştır.''

Başasistan atama kriterleri belirlendi

Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde başasistan olarak atanma ve yeterlilik kriterleri belirlendi.

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde başasistan olarak atanma ve yeterlilik kriterleri ile sınavlara ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Klinik Şefi, Klinik Şef Yardımcısı ve Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik de yürürlükten kaldırıldı.