Bahar ara sıra yağmurlu ve serin yüzünü gösterse de günlerin uzadığını, güneşin ısıttığını ve yazın gelmekte olduğunu hissettiriyor. Bize de bedenimizi yaza hazırlamak düşüyor.

Okuyucularının forma girme ihtiyacına cevap vermek için elinden geleni yapan Pudra.com, bu defa iki haftada 1 kilo vermenin yollarını açıklıyor.

Aldığınız kaloriyi sınırlandırın Kilo vermenin basit bir matematiği var aslında. Haftada yarım kilo kadar vermek istiyorsanız haftada 3500 kalori yakmalı ya da aldığınız kaloriden bu kadarını kesmelisiniz. Bu, günlük olarak 500 kaloriye denk gelir. Yemek yemeyi seven biri için bunu sağlamak zor olabilir.

Ama bunun daha etkili bir yolunu söyleyelim: Her gün diyetinizden 250 kaloriyi kesmek ve egzersizle 250 kalori yakmak. Her gün ofiste yediğiniz 250 kalorili bir yiyecekten feragat etmeyi de deneyebilirsiniz.

Ancak kalori kaybedeceğim diye kendinizi asla aç bırakmayın. Bu, kilonuzun sabit kalmasına yol açar.

Yeme içme günlüğü tutun Günlük kalori tüketiminizi sabit tutmak için yeme içme günlüğü tutmaya başlayın. Yediğiniz her şeyi yazmak, sizi kimse görmeden ağzınıza bir şeyler atarak kaçamak yapmaktan da kurtarır. Kendi kendinize dedektiflik yaparsınız böylece.

Kalori yakmak için egzersiz yapınKalori yapmak için spor yapmak bir zorunluluktur. Sevmiyorsanız ya da her gün egzersiz yapamıyorsanız yapabildiğiniz günlerde daha yoğun egzersizle ekstra miktarda kalori yakın. İşte 250 kalori yakmanın yolları:

Bir saat 16 dakika canlı bir şekilde yürüyüş yapın.
28 dakika bisiklet sürün.
26 dakika yüzün.
Spor salonunda en az 28 dakika kardiyo yapın.
23 dakika ip atlayın.
Kendinizi şımartın ama… Bir kere kilo vermeniz, bundan böyle gelsin kızarmış patatesler, çikolatalar, kurabiyeler demenizi gerektirmez. Ama bu, sonsuza dek tatsız tuzsuz diyet yemeklerine mahkumsunuz anlamına da gelmez. Önünüze gelen leziz ama kilo aldırabilecek yiyeceklerden küçük parçalar almaya dikkat edin.

Küçük porsiyonlar hem nefsinizi köreltir hem de durmanız gereken noktayı belirler. Aldığınız küçük porsiyon yemeği ya da küçük lokmayı yavaş yavaş yemeye dikkat edin ki doyduğunuzu hissedin. Aksi takdirde doymadığınızı zanneder ve daha çok yeme ihtiyacı hissedersiniz.

Gelişmenizi gözlemleyin Tüm o doğru beslenme ve spor yapmalardan oluşan zorlu çalışmayla nasıl bir sonuca ulaştığınızı görmelisiniz. Çoğu insanın pek sevmediği bir şey olsa da tartıya çıkıp kaç kilo verdiğinizi görmek, sizi sonrası için motive eden bir harekettir.
Tabii her gün tartıya çıkmanız gerektiğini söylemiyoruz. Birkaç günde ya da haftada bir tartılmanız yeterli. Spor yapıyorsanız bazen tartıda kilo vermediğinizi, aksine aldığınızı görebilirsiniz. Bu moralinizi bozmasın, çünkü kas oranınızın artması kilonuzu daha fazla gösterir. Burada kriteriniz giysileriniz olmalı. Giysilerinizin içinde eskisinden rahat mısınız, değil misiniz?
Eğer tartılmak sizde endişe yaratıyorsa, ilerlemenizi kıyafetlerinizden ve aynadan gözlemleyin yeter.

Pudra.com