Arifiye Mahallesi Köprübaşı Caddesi Tepebaşı Belediyesi eski hizmet binası önünde meydana gelen olayda, 17 yaşındaki S.Ö., eski kız arkadaşı ile birlikte gördüğü 18 yaşındaki Y.T. ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu esnada, S.Ö., "Neden kız arkadaşımla dolaşıyorsun" diyerek kızdığı Y.T.'yi karnından ve boynundan bıçakladı. Ardından olay yerinden kaçtı.

Yaralı halde bir süre yürüyen Y.T. ise aniden yere yığıldı. Çevredekiler tarafından olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İddiaya göre Y.T. hastanede kendisini kimin yaraladığını soran polislere, "İyileşeyim söyleyeceğim. Beni hemen iyileştirsinler. Çok acı çekiyorum." dediği öğrenildi. Ancak Y.T. bütün çabalara rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, olayın meydana geldiği bölgedeki mobese kameraları görüntülerinden Y.T.'yi bıçaklayarak öldürenin S.Ö. olduğunu belirledi. Polis, S.Ö.'yü gözaltına aldı. Yaşının 18'den küçük olması nedeniyle Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edilen S.Ö., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.