Farklı tema ve anlatımları yağlıboya malzemelerle yüzeylere aktaran iki ressam Serpil Saydan ve Nesrin Özkan, ortak bir sergide buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Ressamlar Serpil Saydan ve Nesrin Özkan’ın çeşitli temalarla oluşturdukları 42 çalışma, iki fırçanın hikayesini bir araya getirdi.

MEVLANA FELSEFESİNİ RESİMLERE YANSITTI

Resim çalışmaları olgunlaştıkça kendi dünyasını keşfetmeye başlayan Serpil Saydan, bir türlü vazgeçemediği doğa ve insanı eserlerine taşıdı. Canlı ve doygun renkleri kullanmayı kendi yapısı ile bağdaştırdı. Mevlana felsefesini okuyarak, bu sonsuz dünyayı sanatına yansıtan Saydan, sergide yer alan 22 tablosu için şunları söyledi; “Çalışmalarım zamanla elde ettiğim birikimler sonunda ortaya çıktı. Bizim bu sergideki amacımız fırçamızdan çıkan sevgimizi insanlara hissettirebilmek. Resimlerimde insanı ele almayı çok seviyorum. Tuvalin karşısına geçtiğimde kendimi farklı bir dünyada hissediyor ve onun için kayboluyorum.”

KADIN VE ÇİÇEK ESKİYİ ANLATIR

Tarihle başladığı serüvende yolu resimle kesişen Nesrin Özkan ise 20 farklı duyguyu izleyicinin beğenisine sundu. Klasik anlatıma eski Türk ressamlarından etkilendiğini dile getiren Özkan, “Tarih kökenli olduğum için klasik resme ayrı bir ilgim var. Çiçekler biz bayanların çok sevdiği şeylerdir. Ben duygularımı ifade ederken çiçekleri, bayan figürleri ve yüzlerini ele alıyorum. Onlar eskiyi anlatıyor.” diye konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin sanata verdiği önemi dile getiren iki sanatçı, “Küçükçekmece’de sergi açmayı hep hayal etmiştik. Emeğe saygısı ve desteğiyle bizi yalnız bırakmayan Başkan Aziz Yeniay’a teşekkür ediyoruz” dedi.

“İki Fırça Bir Renk” resim sergisi 10 Temmuz tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.