''Ana dilde eğitim konusuna belgesel sinema tadında bir bakış açısı kazandıran ''İki Dil Bir Bavul'' adlı film, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yeniden gösterime girdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Kültür A.Ş işbirliğiyle gerçekleştirilecek gösterimlerle filmin daha geniş kitlelere sunulmasının amaçlandığı belirtildi.

Denizlili genç bir öğretmenin uzak bir Kürt köyünde geçirdiği bir ders yılını ve hiç Türkçe bilmeyen öğrencileriyle kurduğu ilişkiyi anlatan filmin, dünyanın en önemli festivallerinden birisi olarak kabul edilen 21. Uluslararası Amsterdam Belgesel Film Festivali'ne Türkiye'den aday gösterildiği ifade edilen açıklamada, filmin yönetmenleri Özgür Doğan ve Orhan Eskiköy'ün Adana Altın Koza Film Festivali'nde ''Yılmaz Güney Özel Ödülü''nü, Nuri Bilge Ceylan'ın elinden aldığı kaydedildi.

Filmin aynı zamanda 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde ''Yeni Türk Sineması'' başlığı altında gösterime sunulduğu bildirilen açıklamada, 22-26 Aralık tarihleri arasında 14.00, 16.30 ve 19.00 saatlerinde gösterime sunulacak filmin tam bilet fiyatının 4 TL, öğrenci bileti fiyatının ise 2 TL olduğu duyuruldu.