Kahramanmaraş'ta, PKK'lı teröristlerin saldırısında biri şehit olan diğeri ağır yaralanan polis memurları Yavuz Bayal ile Hacı Kalkan, kader ortağı çıktı. İkisi de Aksaray'da komşu mahallelerde büyüyen Bayal ve Kalkan'ın aynı okuldan mezun olduğu ve 5 yıldır birlikte görev yaptığı öğrenildi. Pazarcık ilçesinde, önceki gece bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla şehit edilen polis memuru Yavuz Bayal (25) ile aynı saldırıda yaralanan Hacı Kalkan (27) Aksaraylı'ydı. Birlikte girdikleri sınavda Samsun Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandılar. Burada ortak olan iki arkadaş 2006'da mezun oldu. İkisinin de ilk görev yeri İstanbul Şişli'deki Trafik Ekipler Amirliği'ydi. Burada 4 yıl boyunca birlikte görev yapan iki arkadaş, geçen yıl da ayrılmadı ve birlikte Pazarcık'a atandı. Aynı araçta görev yapan ikili, terörist saldırıyla ayrıldı.
 
EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 
Saldırının acısı Aksaray'da komşu mahallelere düştü. Yavuz Bayal'ın doğup büyüdüğü Küçük Bölcek Mahallesi'ndeki baba evinde yas vardı. Sağlık ekipleri fenalaşan aile üyelerine müdahale etti. Oğlunun şehit haberini alan gözü yaşlı anne Hicran Bayal, "Vatan sağ olsun.
 
Benim oğlum gönüllerde yüce insandı. Allah katında yüce bir mertebeye ulaştı. İçim kan ağlasa da şehit annesi olmaktan gururluyum. PKK'nın kökünün artık kazınması gerekir. Başka anne ve babalar da aynı acıyı çekmesin. Oğlum ile Hacı çok iyi arkadaşlardı. Hep birlikte çalıştılar. Acımız çok büyük" dedi. Hacı Kalkan'ın komşu mahalledeki evi ise sessizdi. Oğullarının yaralandığı haberini alan aile Kahramanmaraş'a gitti.
 
EŞİYLE YOLDA SELAMLAŞTI
 
Bayal'ın, kendisi gibi polis olan eşi Tuba Bayal ile Polis Meslek Yüksekokulu'nda tanışıp evlendiği öğrenildi. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Tuba Bayal'ın, mesai sonrası eve gitmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken, göreve gelen eşiyle selamlaştığı, bu anın çiftin son görüşmesi olduğu belirtildi.
 
sabah