Galatasaray, Slovak Stoch ve Avustralyalı Grella"yı kadrosuna katmak için yoğun çaba harcıyor. İngiltere"den dönen Haldun Üstünel Stoch ve Grella ile ilgili raporunu Başkan Polat"a sunacak

Cim-Bom yabancı transferinde bu hafta çifte bomba patlatmaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılılar, bonservisi Chelsea"de bulunan Twente"nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch ve Blackburn Rovers"da forma giyen Avustralyalı Vincenzo Grella"yı kadrosuna katmak için imkanlarını seferber etti.

İngiltere"ye çıkarma yapan ve dün İstanbul"a dönen Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel"in mutlu sona bir hayli yaklaştığı bildirildi.

Rijkaard"ın özel olarak istediği kanat oyuncusu Stoch için Chelsea"nin kararını bekleyen Üstünel, 3.5 milyon euroluk teklif sundu. İngiliz kulübünün, genç yetenekle ilgili şu an için bir karar vermediği ancak Stoch"un tercihini Galatasaray"dan yana kullanmak istediği öğrenildi.
Mehmet Topal"ın boşluğunu Grella ile doldurmak isteyen Cim-Bom, Avustralyalı oyuncu için önemli adımlar attı. Blackburn Rovers"ın, bonservis için 2 milyon euroya indiği, Galatasaray"ın ise 1 milyon euroya transferi bitirmeye çalıştığı belirtildi. Bu oyuncularla ilgili temaslarının ilk aşamasını bitiren Üstünel başkan Adnan Polat"la bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak.

Stoch"a mesaj yağmuru

Galatasaraylı taraftarlar, transferin ciddiyet kazanması üzerine Miroslav Stoch"un kişisel internet sitesini adeta mesaj yağmuruna tuttular. Slovak yıldızın, “www.miroslavstoch.com” adresli sitesindeki sohbet bölümüne giren sarı-kırmızılılar onlarca mesaj yazarak genç futbolcudan, tercihini sarı-kırmızılı takımdan yana kullanmasını istediler.

"Konsensüs sağlanmalı"

Tüzük Komisyonu"na katılmasında olduğu gibi, ayrılması da tartışma konusu olan Galatasaray kongre üyesi Hayrettin Kozak, eleştirilere yanıt verdi. 1967 yılından bu yana kulübün içinde olduğunu söyleyen Kozak, “En olumsuz manzaraların yaşandığı genel kuruldu” ifadesini kullandı. Komisyondan ayrıldığını belirten istifa mektubunu erken saatlerde Divan Kurulu"na sunduğunu vurgulayan Hayrettin Kozak, “Kongreden bir gün önce Başkan Adnan Polat, kişisel bir karar ve talimatla, daha önce komisyon üyelerince ve kendisince kabul görmüş olan bazı maddeleri bilgimiz dışında değiştirdi. Ben de gereğini yaptım ve istifa ettim. Bu arada oylama yapılırken de içerideydim” dedi. Eğer gereken önlemler alınmazsa ve üyeler arasında konsensüs sağlanmazsa, 26 Haziran"daki erteleme toplantısından da sonuç alınmayacağını düşündüğünü vurguladı
Vatan