Kuşadası Kaymakamlığı tarafından organize edilen ağaçlandırma seferberliği çalışmalarında 2 gün içerisinde 2 bin fidan dikildi.
Kuşadası'ndaki ilk fidan dikimi Yaylaköy'de hazineye bağlı 16 hektarlık bir alanda başladı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan fidan dikim törenine Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Murat Çelebi, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası'ndaki daire müdürleri, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Rehberlik Bölümü öğrencileri, TEMA Vakfı üyeleri, ilköğretim okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, ağaçlandırmanın önemine dikkat çekerek, daha yeşil bir Kuşadası oluşturmak için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesini istedi.
Törenin ardından Kuşadası Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yaylaköy'deki 20 dönümlük arazide ilk etapta sakız, keçiboynuzu ve fıstık çamından oluşan bin 200 adet fidanın dikimi gerçekleşti. Kuşadası'ndaki ağaçlandırma seferberliği daha sonra Yeniköy'de devam etti. Kuşadası Orman İşletmesi ile Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte öğrenciler ve izci grupları tarafından Yeniköy'deki 20 dönümlük bir alanda 800 adet sakız ve keçiboynuzu fidanı dikimi yapıldı.
Kuşadası Orman İşletme Müdürü Çetin Akaya, ağaçlandırma çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, “ İlk etapta sakız, keçiboynuzu ve fıstık çamından oluşan 2 bin adet fidanın dikimini yaptık. Bu fidanları tercih etmemizin en büyük nedeni, hem ekonomik getirilerinin olması, hem de yangına karşı dayanıklı olmaları “ dedi.