Evlerinin Önü Boyalı Direk' şarkısına getirdikleri yorum ile bir anda iyi bir çıkış yakalayan Öykü ve Berk Kardeşler'in merak edilen ikinci albümü piyasaya çıktı.

Müzikal paylaşımlarında birbirlerini iyi anladıklarını ve derinleştiklerini söyleyen Öykü& Berk"in ikinci albümleri, 'İki Arada', müzik marketlerde yerini aldı.

Pasaj Müzik etiketiyle yayınlanan 'İki Arada' albümünde yer alan şarkıların sözleri biraz daha hüzünlü, müzikleri ise her zamanki gibi flamenkonun hareketli ruhunu yansıtıyor.

Batı armonileri üzerine kurgulanan albümde, Türk müziği melodilerini flamenko ile buluşturan 10 parça, canlı olarak analog kaydedilip, mikslenerek tam bir performans çalışması gerçekleştirildi.

Farklı müzik tarzlarının yer aldığı albümde, çıkış şarkısı olan Türk sanat müziği eseri “Seni Ben Unutmak İstemedim ki”nin yanı sıra albümde yer alan şarkılar; İspanyolca seslendirdikleri “Un Cuento Para Mi Nino”, Çorum yöresine ait 2 türkünün birleşmesinden oluşan İlvanlım-Bedirik, Kırşehir yöresine ait Ah Yalan Dünya ve Erzincan yöresine ait Yaktın Yandırdın Beni isimli sevilen türküler, Adnan Ergil şarkısı “Geceler Düşman” ve 4 yeni Öykü&Berk şarkısı bulunuyor.

İki Arada albümünde, flamenkonun ilk albümde olmayan formlarındaki şarkılar Sevillanas (Barışalım) ve Granaina (İki Kalp Bir Arada) bulunuyor.

Yeni bir anlayış var…

Türkülerin bilinen yapılarını bozmadan özüne sadık kalarak yeni bir anlayışla düzenlenen albüm, sözel ve müzikal bir bütünlük içinde hazırlandı. Yine Akdeniz müziğinin etkilerini taşıyan 2. albüm soundunun temelini oluşturan gitar, bazen tutkulu, bazen de yumuşak uçları çok olan bir halde çalınıp kaydedildi.

Öykü"nün her tarzı okuyabilen bir solist olarak performansının ön plana çıktığı albümde, Berk besteci, aranjör, müzikal direktör olarak yer aldı.

H2