Beşiktaş, yabancı futbolcu kontenjanında yer açabilmek için uzun süredir kiralamaya çalıştığı Tomas Zapotocny"yi dün beklendiği gibi Bursaspor"a gönderirken, ikinci Gordon Schildenfeld vakasına imza attı.
Siyah-beyazlıların iki yıl önce tam 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettikleri Çek futbolcuyu kiralarken senelik ücretinin önemli bir kısmını da ödemeyi kabul ettiği öğrenildi. Yeni transfer Ferrari"ye yer açabilmek için Zapotocny"yi en kısa sürede elden çıkarmak zorunda bulunan Kartal, tecrübeli futbolcunun 700 bin euro olan senelik ücretinin 200 bin euroluk kısmını kendi cebinden karşılamayı kabul etti. Zapotocny"ye 500 bin euroyu ise 2009-10 sezonunda formasını giyeceği yeni takımı Bursaspor ödeyecek.
Beşiktaş geçtiğimiz günlerde Gordon Schildenfeld"i de 400 bin euro olan yıllık ücretinin 340 bin euroluk kısmını karşılayarak Avusturya"nın Sturm Graz takımına kiralık olarak göndermişti. Kartal, Hırvat savunma oyuncusunu iki sezon önce 2 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katmıştı.
Bu arada Zapotocny"nin, Bursaspor"a kiralandığını borsaya bildiren Beşiktaş, Matias Delgado"nun sözleşmesini askıya almak için görüşmelere devam ediyor. Siyah-beyazlılar, Arjantinli futbolcunun mukavelesini askıya almayı başarırsa 10 numara transferi için kontenjanda yer açılacak.