Cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefet partilerinin yaptığı görüşmeler sonucunda CHP Genel Başkanı Kelam Kılıçdaroğlu’nun ’ortak aday’ ya da ’çatı aday’ olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önermesinin ardından açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığının, kendisine gelen kanun ve kararnameleri inceleyip hükumete gerektiğinde ikazlarda bulunan, hükumetin daha dikkatli davranmasını sağlayan bir makam olduğunu bildirdi. Karamollaoğlu, ’’İlk defa halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu konuda partilerin aday göstermeleri mümkün değil. Ancak Meclis’te 20 milletvekili bir adaygösterebiliyorlar. Bunun için aslında yeteri kadar milletvekilleri bulunabilse, 5,10 hatta 20aday göstermek mümkün. Mecliste bulunan muhalefet partilerinin böyle bir karar vermiş olmaları, kendi takdirleri. Burada CHP’nin bir arayış içinde olduğunu görüyoruz. Yani kendi düşünceleriyle bağdaşmasa da, iddialı olabilecek bir aday çıkarma hususunda gayretliler. Ne olar, onu bilemiyoruz. İşte çatı aday denildi, bütün partilerle görüşüldü. Sayın Genel Başkanımızla, sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinde bir isim üzerinde durulmamıştı zaten, prensipler benimsenmişti. Onlar böyle bir aday belirlemişler. İkisinin de tabanından destek gelir mi? Ne kadar destek gelir? Bunu şu anda kestirmek mümkün değil’’ diye konuştu.

"BELKİ BAŞKA ADAYLAR DA ÇIKABİLİR"

CHP’nin bir aday belirlemesi ve onun ismini zikretmesinin ardından, iktidar partisinin de kendi adayını açıklamasının beklendiğini kaydeden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

’’Çok büyük bir ihtimalle sayın Başbakan’ın aday olması üzerinde duruluyor. Burada henüz bir kesinlik yok. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, tanıdığım bir insandır. İki dönem İslam Konferansı Örgütü’nün, şimdiki ismiyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreterliğini yapmıştır. Yalnız benim görebildiğim kadarıyla Türkiye’de çok dar bir çevrenin dışında hiç tanınmayan, Genel Sekreterliği zamanında da kendisine itibar kazandıracak İslam aleminde bir çıkışına da rastlanmamış bir arkadaşımız. Aday olması halinde Başbakan’ın veya iktidar partisinin göstereceği aday karşısında bir varlık gösterebilir mi? Artık bunu bekleyip göreceğiz. Tabii bu iş burada biter mi, bilinmez. Henüz kesin adaylığı yoktur. Belki bu sürecin sonuna doğru başka adaylar da çıkabilir. Hayırlı olsun diyelim.’’

Kaynak: İHA