Ege Bölgesi"nin 2010 yılında gerçekleştirdiği 15.1 milyar dolarlık ihracata, 5 milyar dolarlık ciddi katkı sağlayan ihracat şampiyonları Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirilecek. 15 Şubat 2011 Salı günü İzmir Kaya Termal Oteli"nde düzenlenecek olan ödül töreninde Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 41 firma, 43 ödülün sahibi olacak. 41 firma 2010 yılında 5 milyar dolarlık ihracata imza attı.
Ege İhracatçı Birlikleri “2010 Yılı İhracat Ödül Töreni"nde Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bulunan 12 ihracatçı birliğinin en fazla ihracat gerçekleştiren ilk üç firmalarına ödül verilecek. Ödül Töreni"nde geçmiş yıllarda olduğu gibi Ege İhracatçı Birlikleri toplamında en fazla ihracat gerçekleştiren dış ticaret sermaye şirketi ve en fazla ihracat gerçekleştiren imalatçı-ihracatçı firma da ödül alacak.
EİB BÜNYESİNDE BİRLİĞİ OLMAYAN 5 SEKTÖRDE ÖDÜL ALACAK
Ege İhracatçı Birlikleri"nin bu yıl 8. kez düzenlediği “Ege İhracatçı Birlikleri İhracat Ödül Töreni”nde bu yıl EİB bünyesinde ihracatçı birliği olmamakla birlikte Ege İhracatçı Birlikleri"nden ihracat yapan kimya, otomotiv, demir-çelik, makine ve elektrik-elektronik sektörlerinin en fazla ihracat yapan firmalarına birincilik ödülü verilecek. Bu yıl ilk kez verilecek 5 ödül ile birlikte toplam 43 ödül sahiplerini bulacak. İhracat şampiyonları ödüllerini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan"ın elinden alacak.
Türkiye"de ihracatçı birlikleri arasında ilk ihracat ödül töreni düzenleyen birlik olduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, “Amacımız, 198 ülkeye yıllık 15 milyar doların üzerinde ihracat yapan Ege Bölgesi ihracatçılarını motive etmek, ihracatçılarımızın Türk ekonomisine, istihdamına, büyümesine verdiği katkının kamuoyunda daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlamak. Türkiye"de ihracatçı birlikleri arasında 2004 yılında ödül töreni düzenleyen ilk birlik olduk, diğer illerdeki ihracatçı birliklerimize örnek olduk. Bugün her ihracatçı birliği üyelerini ödüllendirir konuma geldi” diye konuştu.
Bu yıl Ege İhracatçı Birlikleri"nden ödül alacak 41 firmanın 2010 yılında Ege İhracatçı Birlikleri"nden gerçekleştirdikleri ihracatın 3.5 milyar dolar, toplam ihracatlarının ise 5 milyar seviyesinde olduğunu kaydeden Türkmenoğlu şöyle konuştu; “Ege İhracatçı Birlikleri"nin 2010 yılında kayda aldığı ihracatın yaklaşık yüzde 40"ını gerçekleştiren ihracat şampiyonlarımızın emeklerine bu ödüllerle teşekkür etmiş olacağız.”
İhracatta birinci olan firmalara ödüllerini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan"ın vereceği geceye İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve 500 civarında davetlinin katılması bekleniyor.
Türkiye"de 2008 ve 2009 yıllarında yaşanan küresel krizin etkilerinin 2010 yılında tam olarak atlatılamadığını belirten EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, son 3-4 aydır döviz kurlarındaki olumlu gelişmenin verdiği ilave moralle Türkiye"nin 2011 yılında kriz öncesi yıllık ihracat rakamı olan 132 milyar doları geçmesini, Ege İhracatçı Birlikleri"nin ise 12 milyar dolarlık ihracat rakamını yakalamasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
DEVLET BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN İZMİR İŞDÜNYASI İLE DE BİRARAYA GELECEK
Ege İhracatçı Birlikleri"nin “2010 Yılı İhracat Ödül Töreni” için İzmir"e gelecek olan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan"ı yoğun bir İzmir Programı bekliyor. 15 Şubat 2011 Salı günü saat 16.00"da Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Yardımcıları ile Ege Bölgesi"nin ihracat sorunlarını masaya yatıracak olan Çağlayan, 16 Şubat 2011 Çarşamba günü saat 10:00"da, “İF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık Ve Abiye Giyim Fuarı”nın açılışına katılacak.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan “İF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık Ve Abiye Giyim Fuarı”nın açılışından sonra, saat 11:30"da İzmir Hilton Oteli"nde, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ortaklaşa düzenlenen, “İzmir"in Dış Ticaret Sorunları ve Güncel Ekonomik Gelişmeler” başlıklı toplantıda İzmir İşdünyası temsilcileri ile bir araya gelecek. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan"ın İzmir"de katılacağı son program ise Ege Serbest Bölgesi"nde yerleşik firmaların temsilcileri ile Ege Serbest Bölgesi"nde yapacağı toplantı olacak.