Bakan Çağlayan, Ankara Sheraton Oteli"ndeki "2010 Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni"inde ihracat rakamlarını açıkladı.

Salonda bulunan Recep Tayyip Erdoğan"a seslenen Çağlayan, orta vadeli programda 2010 yılı ihracatının önce 107,5 milyar dolar olarak belirlendiğini, küresel krizin teğet geçtiği Türkiye"de Başbakan Erdoğan"ın talimatıyla ihracat hedefinin 111,7 milyar dolara getirildiğini söyledi.

Çağlayan, "Bugün sevinerek söylemek istiyorum ki dün akşam itibariyle ihracatımız 111,5 milyar doları buldu. Umut ediyorum ki bu akşam itibarıyla da 112 milyar doları bulucağız" dedi.

111,7 milyar dolarlık ihracat hedefi konulduğu zaman Başbakan Erdoğan"a "TL aşırı değerleniyor, İsterseniz ihracat hedefini bu kadar yukarı çıkarmayalım" dediğini belirten Çağlayan, şunları kaydetti: "Sayın Başbakanımız da (merak etme almış olduğumuz hedefin üzerine çıkacağız, sen bu fakire güven ve inan) demişti. Biz her zaman size inandık ve güvendik sayın Başbakan, (112 milyar doları rahat geçeriz dediniz) sizin söylediklerinizi talimat kabul ettik. Bu akşam itibarıyla umut ediyorum ki 112 milyar doları bulucağız, öyle gözüküyor ki ihracatımız 31 Aralık akşamı 113 milyar doları da geçecek."