Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 2010 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk üç üyesini ödüllendirdi.

KLC Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. zirvede yer alırken, Yaşar Dış Ticaret A.Ş. ikinci, Afyon Yumurta İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise üçüncü oldu. İlk üç firmanın toplam ihracatı 112 milyon 879 bin dolar olurken, 3 firma birliğin toplam ihracatının yüzde 30"una imza attı.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği"nde zirvede Kılıç Holding A.Ş. firmalarından KLC Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticare A.Ş. 47 milyon 572 bin dolarlık ihracatla yer aldı.

KLC Gıda Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticare A.Ş."nin ödülünü Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan"ın elinden aldı. Kılıç Holdig A.Ş."ye ait bir diğer şirket Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2009 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci firma olmuştu.

2009 yılında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyeleri arasında en fazla ihracat gerçekleştiren firma olan Yaşar Dış Ticaret A.Ş., 2010 yılında ise, 38 milyon 581 bin dolarlık ihracatla en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci firma oldu. Firmanın ödülünü Yaşar Dış Ticaret A.Ş. Dış Ticaret Direktörü Melih İşliel"e İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç verdi.

Afyon"da 25 yumurta üreticisi firmanın bir araya gelerek kurduğu, Afyon Yumurta İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2010 yılında yaptığı 26 milyon 725 bin dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapan üçüncü firma oldu. Afyon Yumurta İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı C. Cahit Pekin ödülünü Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ali Nedim Güreli"nin elinden aldı.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, 2010 yılında ilk üçte yer alan firmaların Türk ekonomisine 112 milyon 879 bin dolarlık katkı sağladıklarını, bu başarıyı ödüllendirerek üyelerini motive etmek istediklerini kaydetti.

İlk üçte yer alan firmaların sektörün toplam ihracatının yüzde 30"u gibi büyük bir dilimine imza attıklarını anlatan Kızıltan, “Sektörümüzün ihracatı 2000 yılı sonrasında ciddi bir ivme kazandı.

2010 yılını 962 milyon 310 bin dolarlık ihracatla tamamladık. 2011 yılında ise 1 milyar doları geçmeyi hedefliyoruz. 2023 yılı için Türkiye"nin ortaya 500 milyar dolar ihracat hedefine 3 milyar dolarlık katkı koymak istiyoruz” diye konuştu.