İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, AK Parti tarafından bugün jet hızıyla yalanlanan “İran Türkiye"nin iktidar partisine referandum kampanyasını yürütmede destek için 25 milyon dolar bağışladı” başlıklı haberinin arkasında.

"BİZDE HABERLER RÜYA GÖRÜLEREK YAZILMAZ"

AK Parti tarafından yapılan yalanlama üzerine Daily Telegraph Dış Haberler Masası Sorumlusu, 25 milyon dolarlık önemli iddiayla ilgili olarak Gazeteport"a şunları söyledi:

“Haber halen yayında. Geri çekilmedi. Bizde haberler rüyada görülerek yazılmaz.”

"KAYNAK BATILI DİPLOMATLAR"

Daily Telegraph"daki haber ismi açıklanmayan batılı diplomatlara dayandırılıyor ve şu ifadeye de yer veriliyor:

“Batılı diplomatlar alarmda. İslami partinin lideri Erdoğan"ın seküler Türk anayasasını ortadan kaldırmak için başvurduğu referandum kampanyası için İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'dan 25 milyon dolarlık bir bağış aldığı bilgisi verildi.”

İRANLI AHL-BEİT PARAYI ERDOĞAN"A İHH ÜZERİNDEN ULAŞTIRDI

Daily Telegraph Dış Haberler Masası"ndan Con Coughlin"in açıklaması şöyle:

“Haberimin sonuna kadar arkasındayım. Para İranlı Ahl-Beit kuruluşu tarafından İHH üzerinden Erdoğan"a ulaştırıldı.”
İnsani Yardım Vakfı (İHH), Gazze'ye yardım götürürken İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan Mavi Marmara baskını ile Türkiye'nin gündemine oturmuştu. İHH'nın ABD tarafından terörist örgütler listesine alınması konusunda Kongre'de büyük baskı bulunuyor.

İHH, “HABER UYDURMA”

İHH avukatı Gülden Sönmez Gazeteport"a Daily Telgraph"daki haberin uydurma olduğu açıklamasını yaptı.

Sönmez şu açıklamayı yaptı:

HABER UYDURMA

“Gerçekten şaşkınlık içersindeyiz. Bu habere hala inanamıyoruz. Bu haberi yapan gazetenin bazı kesimlerce kullanıldığını düşünüyoruz. Kasıtlı ve amaçlı uydurma bir haber. Şu anda da bu gazeteye düzeltme ve özür talebimizi içeren bir mektup yazmakla meşgulüz.”

ARKADAŞLARIMIZ AHL-BEİT"İ TANIYOR OLABİLİR

İHH"nın avukatı Gülden Sönmez , “İHH olarak haberde adı geçen İranlı Ahl-Beit kuruluşunu tanıyor musunuz?” şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi:
“Açıkçası ben şu anda hatırlayamadım ama bazı arkadaşlarımız tanıyor olabilir bu kuruluşu.”
(Gazeteport)