Bilindiği gibi; geçtiğimiz hafta Perşembe günü Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Aydın merkezli olarak İzmir ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında aralarında Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya ve Belediye Fen İşleri Personeli Ziya Baysoy'un da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.

5 kişi böyle tutuklandı!

3 gün emniyette sorgulanan şüpheliler dün öğle saatlerinde Aydın Adliyesi'ne sevk edilmişti. Sabaha karşıya kadar sorgulanan şüphelilerden Aydın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Ziya Baysoy rüşfet almak ve ihaleye fesat karıştırmak; İrfan Özkan, İsmet Usta, Hüseyin Öztürk ve Usame Önderoğlu ise ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya'nın da bulunduğu Hasan Demireğen, Cumhur Türkyılmaz, Niyazi Havuz, Mehmet Ali Havuz, Nihat Benzer, Oktay Karabulut, Hasan Ait, Kemal Altınay, Murat Kavas ve Şehmuz Aslan isimli 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İhale operasyonu şüphelilerin yargılandığı Nöbetçi Mahkeme'nin aldığı 10 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmesi kararına Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat'ın bir üst mahkemeye başvurarak salıverme kararına itirazda bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg