Polis kayıtlarına bakıldığında Türkiye genelinde suç oranlarının arttığı görülüyor. Ancak daha ayrıntılı bakıldığında insanın kanını donduran bir ayrıntı ortaya çıkıyor: Çocuklara karşı işlenen suçlar...
Türk geleneklerinin de etkisiyle bu ülkede her zaman her koşulda dokunulmazlığı olan çocukların artık toplumsal değer sıralamasında geri plana düştüğü anlaşılıyor. İşin en üzücü tarafı ise insanların kendi çocuklarına bile acımaması. Son örnek Samsun'dan geldi: Öz kızlarına tecavüz eden baba ve amca.
İşte son bir haftada yaşanan birbirinden korkunç olaylar:


ÖZ KIZLARINA TECAVÜZ ETTİ

Aile içi şiddet artık yüzünü tecavüzle göstermeye başladı. Bunun en korkunç örneği bugün Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde ortaya çıktı. Polise başvuran Z.K., 35 yaşındaki eşi T.K.'nın öz kızları 9 yaşındaki C.K. ile 13 yaşındaki C.K.'ya cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Gözaltına alınan T.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan ifadeler sonrasında dehşetin bir boyutu daha anlaşıldı. Çünkü amca 25 yaşındaki A.K.'nın da yeğenlerine tacizde bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine amca da çıkarıldığı mahkece tutuklanıp, cezaevine gönderildi.
SAPIK KAMERAYA TAKILDI

Bir süredir gelen şikayetler üzerine araştırmalarını derinleştiren Malatya polisi, kamera kayıtlarına takılan koşan bir kızın izini sürünce 5 çocuğu taciz eden Reşat K. yakalandı.
2 AY SONRA PARÇALANMIŞ OLARAK BULUNDU

AİLESİ UMUDUNU HİÇ KAYBETMEDİ



4 yaşındaki Rojhat, Kars'ın Dağpınar Beldesi'nde evlerinin önünde oynarken birden ortadan kayboldu. Aile kızlarını bulma umuduyla televizyon kanallarının bile kapılarını aşındırdı. Ancak umutları 2 ay sonra gelen acı haberle yok oldu. Rojhat'ın cesedi iki ay geçmesine rağmen kaybolduğu mahallenin yakınlarında bir yerde bir çuvalın içinde parçalanmış olarak bulundu. Bir poşetle boğularak öldürüldüğü anlaşılan küçük çocuğun boş bir alana bırakılan cesedini sokak köpekleri parçalamıştı.

KARDEŞLERİ ÖNCE BOĞDULAR SONRA YAKTILAR

İKİ KARDEŞİN DRAMI



İstanbul Halkalı Şehit Er Müslüm Zengin İlköğretim Okulu 6"ncı sınıf öğrencisi Mehmet Kavaklı (12) ve 5"inci sınıf öğrencisi kardeşi Emre Kavaklı (11), cumartesi akşamı kayboldu. Ertesi gün Kayabaşı Köyü Sazlıdere Baraj yolu üzerinde iki kardeşin cesetleri yakılmış olarak bulundu. İlk incelemede iki kardeşin boğularak öldürüldüğü, daha sonra da yakıldığı anlaşıldı.

TACİZ ETTİĞİ KIZININ BOĞAZINI KESTİ

GENÇ KIZIN DRAMI

Geçen haftaya damgasını vuran olaylardan biri de İzmir'de yaşandı. 20 yaşındaki kızına tacizde bulunan Hamit A. olay polise ulaşınca gözü karardı. Hamit A. kızını boğazını keserek öldürdü.
Ancak trajedinin en korkunç ayrıntılarından biri bugün ortaya çıktı. Baba, kızını boğazlarken iki erkek kardeş, yan odada ablalarının çığlıklarını dinlediklerini itiraf etti.
Ortadan kaybolan vicdansız babadan ise düne kadar ses çıkmamıştı. Dün acılı anneye haber gönderdi: Seni de öldürüp sonra teslim olacağım...

KIZLARINA TECAVÜZ ETTİRDİLER

VAHŞETİN SANIKLARI

Dün ortaya çıkan bir başka olayın kurbanı yine çocuk yaşta bir genç kızdı. Ancak olayın ayrıntıları o kadar korkunç ki insan ortada bir ceset olmamasına bile sevinemiyor. Sivas"ın Suşehri İlçesi"nde, zorla evlendirilmek istenen ve şiddet gören 16 yaşındaki N.D., polise giderek ailesi hakkında şikayetçi oldu. İnceleme sonunda talihsiz kızın öz anne-babası ve halası tarafından zorla evlendirilmek istenen kişiyle cinsel ilişkiye sokulduğu ortaya çıktı. Baba Yücel D., anne Dursaliye D., hala Selver D. ile tecavüz ettiği doktor raporuyla ortaya çıkan Yaşar Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hürriyet