Yayıncı kuruluş LİG TV’nin Süper Lig kulüplerine verdiğ yemekte ortalık fena halde karıştı. Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı son kararın arkasından gerilen ilişkiler, önceki akşam Lig TV'nin düzenlediği iftar yemeğine damgasını vurdu. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, "Futbol Federasyonu varsa ben gelmem" restiyle günler öncesinden konuşulan iftar yemeğinde çok sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi.
 
İşte o gece yaşananlar...
 
HERKES G.SARAY'A YÜKLENDİ
 
Gecenin en çok tepki çeken kulübü Galatasaray oldu. Nedeni ise önceki gün resmi siteden şike dosyasıyla ilgili Futbol Federasyonu'nun aldığı kararı eleştiren "Kangren olmuş parmağı kesmezseniz kolunuzu keserler" yönünde UEFA'yı işaret ettiği bildirisiydi.
 
KONU BURADA KAPANSIN
 
Yemeğin ardından kulüp temsilcileri konuşma yapmak için kürsüye geçmeye başladı... Başkan Ünal Aysal yurt dışında olduğu için G.Saray'ı temsil eden 2. Başkan Adnan Öztürk, resmi siteden yaptıkları açıklamanın nedenlerini anlattı. O sert eleştirilere neden olan bildiriyi kendisinin kaleme aldığını ve resmi siteden yayınlamak için başkanı ikna ettiğini belirten Öztürk "Ben iyi bir Galatasaraylıyım ve bu ifadeleri kullandım. Kesinlikle kimseyi UEFA'ya falan ihbar etmedik. Bize söylenen eleştirileri ve düşünceleri burada söylenmiş ve konuyu kapanmış olarak kabul ediyorum" diye konuştu.
 
BU ADAM SAÇMA SAPAN KONUŞUYOR
 
Bu konuşma sırasında F.Bahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın, "Bu adam saçma sapan konuşuyor" demesi mekanda buz gibi bir hava estirdi. Fakat Öztürk'ün de yanıtı gecikmedi: "O zaman kürsüye sen gel de düzgün konuş..."
 
GEMİYİ İLK OLARAK FARELER TERK EDER
 
İkili arasındaki gerginlik daha da büyümeden önlenirken konuşma sırası kendisine gelen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de çok sert ifadeler kullandı... Demirören, G.Saray ve Trabzon'u kastederek, "Türk futbolu bir gemi... Ve bu gemiyi batmadan kurtarmalıyız. Fakat gemiyi ilk olarak fareler terkeder" diye konuştu. Demirören, TFF'nin tesisler için F.Bahçe'ye para vermesine de "O zaman biz de para isteriz" tepkisini gösterdi.
 
GS'Yİ KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN ATALIM
 
G.Saray'ın bildirisine tepki gösteren sadece Aydınlar değildi haliyle... Kulüpler Birliği'nin en yaşlı başkanı olan İlhan Cavcav da "Türk futbolunu UEFA'ya şikayet eden Galatasaray'ı Kulüpler Birliği'nden atalım" önerisinde bulundu.
 
G.SARAY, TÜRKİYE'Yİ UEFA ŞİKAYET ETMİŞTİR
 
Kürsüye son olarak Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar çıktı. Aydınlar, TFF'nin G.Saray'a resmi sitesinden sert bir yanıt vermesine rağmen sözlü olarak da isyanını dile getirdi. "Bu günü tarihe not düşün. Galatasaray, Türkiye'yi UEFA'ya ihbar etmiştir. Artık bundan sonra yaşanacakların sonuçlarına hep beraber katlanacağız. Kimse bana hukuksuz karar aldıramaz" diyen Aydınlar, "Biz beraat da vermedik karar da almadık. Dosyayı da kapatmadık. Darağacında olan insana bile son sözü sorulur. İnceleme ve süreç devam ediyor" dedi.
 
TRABZONSPOR'A KUPAYI NASIL VEREYİM
 
Mehmet Ali Aydınlar, şampiyonluk kupası isteyen Bordo-Mavililer'i anlamakta güçlük çektiğini vurgulayarak "Sayın başkan Sadri Şener neden Bilbao'ya gidemedi. Bu dosya nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı var. Dosyada Trabzonspor'un 3 maçta adı geçiyor. Benden kupayı istiyorlar, bu şartlarda kupayı nasıl vereyim. Tutuksuz yargılama devam ediyor" dedi.
 
PLAY-OFF TARTIŞMASI
 
Play-off sistemine, Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan çok sert tepki verdi. Söz konusu sistemin İngiltere, İspanya, Almanya gibi büyük liglerinde oynanmadığına dikkat çeken Doğan, şunları söyledi: "Bunu yönetim kurulunda tartışmamız gerekli. Ancak şahsi fikrim negatif. Bu sistem akla tamamen aykırı. Diyelim ki Galatasaray ile Fenerbahçe çekişti ve biri 81, diğeri 80 puanla ligi tamamladı. Üçüncü takım ise 15 puan geride kaldı. İlk iki sıradaki takımlar Play-off sistemi ile yarışı 3. ya da 4. bitirebilir mi? Evet. Şimdi, soruyorum; bu adalet mi? Play-off, kadrosuna büyük yatırımlar yapan büyük kulüpler için bir cezalandırma sistemi gibi."