Aydın Ticaret Odası (AYTO) yöneticileri Aydın"da görev yapan basın mensuplarını iftar yemeğinde ağırladı. AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ve oda üyeleri ile Aydın"da görev yapan yerel ve ulusal medya organlarının temsilcileri uzunca bir aradan sonra herhangi bir gündem olmadan bir araya gelme fırsatı buldu.
Etkinlikte YTO Başkanı Mustafa Baştuğ AYTO"nun eğitim, kültür ve sanayiye verdiği değer kadar basına da büyük değer verdiğini söyleyerek ,“Daima yerli basına öncelik verdik. İlimizde düzenli olarak 5 sayı çıkaran her gazeteye abone olarak desteğimizi sunduk. Basın hürriyetinin olmadığı ülkelerde vatandaşlar suskun olur. Son zamanlarda basına karşı yapılan girişimleri doğru bulmuyorum. Bu toplumu susturmaktır. Ancak basın mensupları da toplumsal barışı bozmayacak, toplumun değerleri ile çelişmeyen, tahrikten uzak gerçekleri yazmalıdır.”dedi.
Basın ile hep iç içe olduklarını ifade eden Mustafa Baştuğ “Yaptığımız faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması çok önemli.Aydın"ın önemli sorunlarının çözümünde de basının sorunları sık sık dillendirmesi sorunun çözümü bakımından yararlı olur. Basına da Aydın"ın sorunlarının çözümünde sivil toplum kuruluşları kadar iş düşmektedir” diye konuştu.