Global ekonomik kriz deyim yerindeyse " Ayağını yorganına göre uzatmayanları" ezdi geçti. Dünyanın yaşadığı ikinci büyük krizde iflas etmek ne kadar kolay olduysa resesyondan çıkmak bir o kadar zor

Global ekonomik krizde şirketler gibi milyonlarca kişide iflas etti. Hem de yüzde 20 gibi bir artışla.

İflas etmelerinin nedeni ise çok basit 5 kurala sahip olmamalarıydı.

Bireysel iflasların genel anlamda nedeni mali disiplinden uzak hareket etmeleri oldu. Bakın kendinizi iflas ettirmenin en hızlı 5 yolu ne? Siz siz olun sakın bunları yapmayın!

KREDİ KARTINA BAĞIMLI YAŞAMAK

Plastik karta bağımlı ve nakit yerine kredi kartını tercih edenler krizin en ciddi mağdurları oldu. Kredi kartınızın limitini yükseltirken giderin gelirden fazla olması ve kredi kartının acımasız faizleri milyonlarca kişiyi iflasa sürükledi.

SAĞLIK SİGORTASINA FAZLA GÜVENMEK

Harcamaların bir kısmı sağlık giderlerinden oluşuyor ve iflasların önemli bir nedeni de yüksek sigorta primlerine rağmen pekçok hastalığın sigorta kapsamamında olmaması ciddi bir sorun. Sigorta kapsamına girmeyenm pek çok hastalık bütçenizde ciddi hasarlara neden olup sizi iflasa sürükleyebilir.

PRİM VE İKRAMİYELERE GÜVENMEK

Rahat satın alma yapmak için maaş dışında alınacak prim ve ikramiyelere güvenmek pek çok kişinin iflasına neden oldu. İflas etmek acil bir nedene ihtiyacınız varsa maaşınızı prim ve ikramiyeleri hesaba katarak alışveriş yapın.

GÖSTERİŞ HASTALIĞI

Porsche pek çoğumuzun rüyasını süsleyen bir araba. Komşumuzun ya da arkadaşımızın arabası bize cazip gelebilir ve limitlerimizi zorlayabiliriz. Bu bize kısa süreli ancak keyifli bir süreç geçirtecek. Varsın olsun Porsche kullanmanın zevkine değer diyorsanız doğru bir Porsche bayiine. Son modeller sizi bekliyor.

BİR ÇİFT NİKE MI YA DA EĞİTİM Mİ?

Günümüz endüstrisi en son yenilikleri bir anda önümüze seriyor.Görüp de almamak alıpta keyfini sürmemek olmaz. Ama ya eğitim. Eğitim için zamanım var daha sonra da hallederim diyenler. Zaman hızla geçti. Ve ekmek aslanın ağzında . Siz den daha yetenekli bir nesil geliyor. Kapının önüne konma ve iflas etmen an meselesi.