Brezilya'da Rio de Janeiro kentindeki Realengo Mahallesi'nde bir okulda ateş açıp 13 kişiyi öldürdükten sonra kendini vuran silahlı saldırgan, arkasında bıraktığı mektupta, "iffetsizlerin bedenine dokunmasını istemediğini'' belirtti.
 
Wellington Menezes de Oliveira adlı 24 yaşındaki saldırganın bıraktığı mektubun içeriğini açıklayan polis, saldırganın mektubunda "iffetsizlerin ölü bedenine dokunmamasını, sadece iffetli kişilerin dokunabileceğini" yazdığını bildirdi.
 
Menezes de Oliveira'nın üzerinde bulunan ve basın tarafından yayımlanan mektup, şu ifadeleri içeriyor:
 
"Şunu bilmelisiniz ki iffetsizler eldiven giymeden bedenime dokunamazlar. Sadece iffetli olanlar veya evlendikten sonra bekaretini kaybetmiş ve zina yapmamış olanlar bedenime eldivensiz el sürebilirler. Cenazem ile ilgilenecek olanlar, elbiselerimi çıkarıp, bedenimi yıkasınlar, kurutsunlar ve okulun birinci katındaki birinci odaya bıraktığım torbanın içindeki beyaz çarşafa sarsınlar."
 
Mektubunda "iffetsiz ve pis olan hiçbir şeyin kanını pisletemeyeceğini" ifade eden saldırgan, mektupta, kendisine annelik yapan kişinin yanına gömülmeyi, "Tanrı'ya sadık bir müminin" mezarının başında kendisi için dua edip, işlediği günahtan dolayı Tanrı'dan af dilemesini istedi.
 
Polis, Oliveira'nın saldırıyı ve intihar etmeyi önceden planladığını söyledi.
 
Okulun eski bir öğrencisi olan Menezes de Oliveira, konferans vereceğini söyleyerek, sırt çantasıyla okula girmiş ve bir sınıfta ateş açmıştı. Olayda 13 kişi ölmüş, yaralanan öğrenci ve personelden 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti.