Kocaoğlu'na, ihaleler, organizasyonlar ve tanıtım etkinliklerindeki usulsüzlüklere yönelik pek çok soru yöneltildi.

Soruların büyük bölümüne "bilgim yok" cevabını veren Kocaoğlu, "Bugüne kadar tek bir kuruşluk menfaat sağlamadım, sağlatmadım" dedi.

Yeni Yıl Önemli Gelişme ile Başladı

İzmir yeni yıla, 40 kişinin tutuklu bulunduğu Belediye soruşturmasına ilişkin önemli bir gelişme ile başladı.

Soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adliyeye çağrılarak ifadesi alındı.

5 saatlik sorguda Kocaoğlu'na, katlı otopark ve durak ihalelerinden, konser organizasyonları ve seçim bürolarında kullanıldığı iddia edilen kumanyalara kadar pek çok soru yöneltildi.

İhale mevzuatını ayrıntılı olarak bilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Kocaoğlu, soruların büyük bölümüne "bilgim yok" cevabını verdi.

İlginç Cümleler

İhalelerde kamunun zarara uğratılmasının söz konusu olmadığını savunan Kocaoğlu, Belediye'nin eski Genel Sekreteri Ersu Hızır ve Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser ile ilgili olarak da ilginç ifadeler kullandı.

Kocaoğlu, "Yalanlarını yakaladım, yollarımı ayırdım. Çete lideri olduğu iddia edilen benim, çetenin 2'inci adamı olduğu iddia edilen Ersu Hızır'ı görevden alması, çete iddiasının yerinde olmadığının en büyük kanıtıdır." dedi.

Tutuklu belediye bürokratlarını da savunan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, çete suçlamasını şiddetle reddediyorum. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.