Türk ve Tuğluk, adliye sarayına tutuklu ve hükümlülerin alındığı girişten alındı. Türk ve Tuğluk, tutuklu ve hükümlülerin adliye içinde izlediği koridorlardan geçerek, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi"nin duruşma salonuna girdi.Türk ve Tuğluk"un ifade vermeleri sırasında duruşma salonuna gazeteci ve izleyici alınmasına izin verilmedi.Mahkeme heyetinin önce Ahmet Türk"ün ifadesini aldığı, daha sonra Aysel Tuğluk"un ifadesinin alınacağı öğrenildi.Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk"a ifadeleri sırasında avukatları Mehmet Nuri Özmen de eşlik ediyor.

USULSÜZLÜK DEMİŞLERDİ

Hakkında, 'zorla ifade vermeye götürülme kararı' bulunan, kapatılan DTP"nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ve partinin eski vekillerinden Aysel Tuğluk, daha önce yapmış oldukları açıklamalara paralel olarak, milletvekilliklerinin düşürülmesinin Resmi Gazete"de yayımlanmasından hemen sonra, ifade vermek üzere adliyeye gitti.

NE DEMİŞLERDİ?

İki eski milletvekili de, daha önce yaptıkları açıklamalarda, amaçlarının yargıya direnmek olmadığını ama uygulanan olan bir "usulsüzlüğe" itiraz ettiklerini belirtmişlerdi.

TÜRK"ÜN AÇIKLAMALARI

Türk, “Biz buradayız, gerektiği zaman da gider ifademizi veririz,” demiş ve kendisinin ve Aysel Tuğluk"un durumlarının farklı olduğunu, bu nedenle de her zaman ifade vermeye hazır olduklarını belirtirken, öte yandan milletvekilliği devam eden diğer partililerin söz konusu uygulamaya tabi tutulmasının hukuka aykırı olacağını savunmuştu.

TUĞLUK"UN AÇIKLAMALARI

Tuğluk, yaptığı açıklamalarda, ayrımcı bir uygulamaya tabi tutulduklarını iddia etmiş ve “Önce, bu Meclis"te, yolsuzluktan yargılananlar var, hırsızlıktan, çete suçlamalarından yargılananlar var. Önce onları bir götürsünler biz de gidip ifademizi verelim,” demişti./milliyet