Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’ndeki çalışmalar nedeniyle trafikten kaçarak Anadolu yakasına feribotlarla geçmek isteyen vatandaşlar, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkilileri ile kavga etti. Aşırı yoğunluk nedeniyle turnikeleri kapatan İDO güvenlik görevlileri, konulan bariyerlerden atlayarak geçen vatandaşları tartakladı.

FERİBOTTA ARBEDE!

FSM Köprüsü’nde devam eden ve dün gece itibariyle tek şeride düşürülen trafik nedeniyle evlerine gitmek isteyen vatandaşlar tercihlerini deniz ulaşımından yana kullandı. Beşiktaş'daki Kabataş İskelesine hücum eden vatandaşlar, güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı. Aşırı yoğunluk nedeniyle turnikelere bariyerler koyan güvenlik görevlileri, engelleri atlayarak geçen vatandaşlarla kavga etti. Güvenlik görevlileri ile turnikeleri atlayarak geçen vatandaşlar arasında arbede yaşandı. İftara yetişmek için feribotlara binmekte ısrarcı olan vatandaşlar, durumdan olumsuz etkilendi.

AŞIRI YOĞUNLUK VAR

Feribotun normal taşıma kapasitesinin 400 kişi olduğu ve aşırı yoğunluk nedeniyle bu kapasitenin üzerinde sefer yaptığı görüldü. Vatandaşlarla kavga eden güvenlik görevlilerini ise İDO görevlileri durdurmaya çalıştı. Uzun süre sözlü ve fiziki müdahale şeklinde geçen kavga sonrasında vatandaşlar feribotlara binmeyi başardı.