Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, bugün Meclis'te bulunan partilerin ideolojik parti olduğunu, Meclis'in yaşadığı gerginliğin nedeninin, partilerin ideolojik tabanlı olmalarından kaynaklandığını söyledi.
Çarşamba Esnaf Kefalet ve Sanatkarları Kooperatifi Düğün Salonu'nda yapılan DP Çarşamba İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partililere seslendi. Süleyman Soylu, 5 aydır Türkiye'ye karış karış dolaştığını, vatandaşların yeni bir anlayış, yeni bir irade, ahlaklı demokrasi, ahlaklı ekonomi ve ayrışmayan ve ayrıştırmayan Türkiye istediğini ifade etti.
Meclis'te 4 parti olduğunu söyleyen Soylu, "Bunların hepsi ideolojik partilerdir. Ülkenin yaklaşımlarını değil, kendi tabanlarını tatmin etmek için yaklaşımlarda bulunmuşlar ve bir zıtlık oluşturmuşlardır. Meclis'in bugün gergin olmasının nedeni, bu ideolojik tabanlı olmalarındandır. Ama DP böyle tavırlara 'dur' diyecek tabanı millet olan, halk olan, ayırmayan, ayırımcılık yapmayan, 70 milyonu siyaset yapma düşüncesinde halkını kucaklayan partidir" diye konuştu.
İktidara alternatif partinin DP olduğunu vurgulayan Soylu, "Alternatif bu coşkudur, bunun için mücadele veriyoruz. Gaziantep sanayi sitesinde 30 bin insanın işine son verilmiştir. Burada işte ülkeyi kurtarmak sadece Soylu'nun değil, bu sorumluluk tüm demokratlarındır, hepimizindir. Ben sadece yol göstericiyim" ifadelerini kullandı.
Kongrenin ardından Çarşamba sokaklarında dolaşan Soylu, Rıdvan Paşa Cami'si avlusundaki vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında Çarşamba Belediyesi'nden iş akitleri feshedilen ve ilk mahkemelerini kazanmalarına rağmen üst mahkemeye itiraz edilmesi ile hala dışarıda bekleyen bir grup işçiler, Soylu'nun yanında gelerek pankart açtılar ve kendilerine sahip çıkmalarını istediler. Süleyman Soylu ise konuyu iyice öğrendikten sonra mutlaka seslerini duyuracağını ve bu konuya hassasiyet
göstereceğini belirterek ilçeden ayrıldı.
Öte yandan, DP Çarşamba İlçe Kongresi'nde tek liste ile gidilen seçimde 349 delegenin 250'sinin oyunu alan Mahmut Nedim Akkuş, başkan seçildi. DP Çarşamba İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: "Salih Karaevli, Mustafa Özdemir, Necdet Çakır, Şahabettin Karaca, Cemalettin Durmuş, Üzeyir Ketenci, Davut Sezer, Muammer Sağlam, Hasan Köksal, Yaşar Baysan, Orhan Asma, Fatih Yavuz, Yusuf Serçe, Metin Hatem, Hüseyin Gül, Mehmet Uyanık, Basri Eren ve Adet İskitoğlu."