Ergenekon'un 2'inci iddianamesinde Bedrettin Dalan"ın “Yönetici” olduğu iddia ediliyor. Levent Ersöz'le diyaloğu ise çok tartışılacağa benziyor.

İddianamede, Eruygur"un Jandarma İstihbarat Başkanı olan Levent Ersöz"e şöyle dediği öne sürülüyor: “Türkiye"de Osmanlı"dan sonra Padişah"ın kutsal gücünü TSK aldı. Bütün anayasaları yapan bir güç vardır. ABD ve Avrupa"da burjuvadır, bizde TSK. Şimdi bu gücün sahibi olduğunu farkında değil TSK.

(Levent Ersöz "Başkanım ne yapalım, ihtilal mi yapalım"diye araya giriyor)... İhtilal yapılsın demiyorum. Bir çözümü her zaman vardır.”

İddianameye göre Dalan konuşmasını sürdürüyor: “En büyük sorumluluktan kaçan kurumlardan birisi maalesef sizin kurumunuz. Ben geldiğim zaman buraya, kimlerle yaptığım konuşmaları anlatırım, Kıvrık Paşadan başlayarak. Doğan Güreş"ten bugüne kadarki tüm genelkurmay başkanlarının arkadaşımdır. Hepsine hepsine ülkedeki tehlikeyi anlatmaya çalıştım, bir an evvel tedbir alınması gerektiğini söyledim. Türkiye"nin İslamcı federal bir kürt yapıya doğru gittiğini anlatmaya çalıştım, fakat hiçbirisine anlatamadım.Doğan Güreş"e defalarca anlatmaya çalıştım, ama konuyu basite indirgedi ve "topuğu vurdum mu bitiririm onların işini"dedi.”