Ateş, eklerinin dün avukatlara verilmesiyle iddianamede yer aldığını öğrendiği para trafiğini, Hürriyet"e açıkladı: "Sendikaya sattığım binanın parası. Toplam 2 trilyon (2 milyon TL). Sözleşmem elimde. Vergisi de yatırıldı."

ERGENEKON"un 3"üncü iddianamesinin eklerinde, Türk Metal Sendikası ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş arasındaki, 2 trilyon liralık (2 milyon TL) para trafiği de yer aldı. Milletvekili Ateş, kendisine ödenen para için, "Sendikaya sattığım binanın parası" dedi.

Yılmaz Ateş, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek"in de gözaltına alındığı Ergenekon"un 11"inci dalgasında sendikaya gidip açıklama yaparak tepkisini dile getirmişti. İddianamenin ardından eklerin çıkmasıyla, Ateş de Özbek"in yer aldığı iddianameye girdi. Eklerde yer alan Türk Metal Sendikası"nın para dökümlerinin yer aldığı dosyalarda Yılmaz Ateş"le yapılan para ilişkisi var.

Vekil olarak tahsil etti

İddianameye göre, 12 Kasım 2004"de sendikanın Ateş"e 200 milyar liralık bir çek (200 bin TL) vermesiyle başlayan para trafiği, daha sonra aynı ayın 18"inde 270 milyar (270 bin TL) ve ardından üç ay boyunca 500"er milyar lirayla (500"er bin TL) ile devam etti. Yılmaz Ateş, Garanti Bankası Bahçelievler Şubesi"nden olan çeklerden birini de, TBMM milletvekili kartıyla tahsil etti.

CHP milletvekili Yılmaz Ateş, iddianameye giren bu para trafiğini, 1996 yılında satın aldığı Sümer 2 Sokak 23 numarada bulunan binasını sendikaya satmasıyla açıkladı. Ateş, şu açıklamayı yaptı: "O tarihte sendikaya satmıştık. Tapu kaydında da var. İki trilyon liraya satılmıştı. Sendikayla yaptığımız sözleşme de elimde. Vergisi de yatırıldı. İddianamede ne arıyorlar anlama olanağımız yok tabi. Anlayamıyorum nedir? Tavrımdan AKP iktidarının rahatsız olduğunu biliyorum. 2004 yılında yapılan bir satış. Bina ortada. Tapu dairesinde kayıtlar ortada. Para nasıl ödenmişse ortada. Bununla AKP"nin terörüne karşı susturmaya çalışıyorlar."

Binada şubeler var

Türk Metal Başkanı Pevrul Kavlak, ödemelerin Yılmaz Ateş"ten aldıkları binanın karşılığı olduğunu, işlemin genel kurul ve yönetim kurulları kararıyla yapıldığını belirtti. Kavlak, binada bugün sendikanın Ankara şubeleri olduğunu girişte de lokal yapmak üzere tadilatın başlayacağını söyledi.