BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kars il kongresinde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı hedef aldı. Deniz Feneri'nin değil, milletin avukatlığını yapacağını anlatan Başbakan Erdoğan, "Ne Deniz Feneri, ne Deniz Feneri'nin yetkililerinin hiçbirisinin benim partimin kasasına girmiş bir kuruşu yoktur. Bu kadar açık konuşuyorum. Bunu iddia edenler namerttir, namert. Bu kadar açık konuşuyorum. Ey CHP, sayın Baykal, Anayasa Mahkemesi `1 trilyona yakın usulsüz harcama yaptın' diye seni mahkum etti. Ey Baykal sen önce bu 1 trilyonu nereden harcadın, onu ispat et, onu açıkla" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 12.50'de Başbakanlığa ait Ata uçağıyla Kars'a geldi. Havalimanında AKP Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Vali Mehmet Ufuk Erden, AKP İl Başkanı Ramazan Karakelle, Belediye Başkanı AKP'li Nevzat Bozkuş, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Haluk İpek, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu ile birlikte havalimanı yolu üzerindeki İsmail Aytemiz Spor Salonuna geçti. Yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu salonda coşkuyla karşılanan Başbakan Erdoğan, önce partilileri selamladı. İl Başkanı Ramazan Karakelle, Remzi Aras ve Bahattin Vargün'ün başkanlık için yarıştığı kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, AKP iktidarının 6.5 yıldır ideallerinden vazgeçmediğini söyledi.

"İDDİA EDENLER NAMERTTİR, NAMERT"

CHP'yi hedef alan konuşmasında Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunlar o kadar tahammülsüz ki ne yapalım da AK Parti'yi karalayalım. İşte Deniz feneri olayı. Tüm 71.5 milyon milletimize sesleniyorum. AK Parti'nin kasasına bir kuruş evvellallah yanlış para girmemiştir. Ne Deniz Feneri, ne Deniz Feneri yetkililerinin hiçbirisinin benim partimin kasasına girmiş bir kuruşu yoktur. Bunu iddia edenler namerttir, namert. Bu kadar açık konuşuyorum. Zira biz hazinemizden yasal yardımla partimizin çalışmalarını götürdük, götürüyoruz. Alnımız burada ak ve pak. Ey CHP, sayın Baykal Anayasa Mahkemesi 1 trilyona yakın usulsüz harcama yaptın diye seni mahkum etti. Ey Baykal sen önce bu 1 trilyonu nereden harcadın, onu ispat et onu açıkla. Bak bunu ben söylemiyorum Anayasa Mahkemesi seni tescil etti, naylon faturalar çıkardın, nerede yaptın bu harcamaları bunu açıkla. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış diye bir söz var ya bizde. Şimdi bizleri bastırmaya çalışıyor. Boşuna uğraşma deniz fenerinin içinde varsa suç işleyenler, varsa yasalara aykırı hareket edenler bedelini öderler, cezasını öderler. İşte Almanya tuttu içeri attı. Sen onu bize niye ilintilemeye çalışıyorsun. Onlarla ilgili de gereği yapılır. Sen bizi hukuksuzluğu yapanların avukatlığını yapmakla suçlama o senin sıfatındır. Öyle demedi mi `Ergenekon'un avukatı' olduğunu söylemedi mi? Söyledi. O senin işin. Benim öyle bir mesleğim yok, o senin mesleğin. Biz milletimizin avukatıyız. Bizim milletimizden başka bir derdimiz yok. Aynı şekilde yine ülkemizde hiçbir zaman gerek şahsım gerek arkadaşlarım hiçbir zaman hukuksuzluğun yanında olmadılar, olamazlar."

İZİN ALDI, CEKETİNİ ÇIKARDI

Konuşması sık sık `Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesilen Başbakan Erdoğan, "Müsaade ederseniz şu ceketimi çıkarabilir miyim?" diyerek ceketini çıkardı.

Hukuku, laikliği, din ve vicdan özgürlü savunmaya devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Demokrasiyi yaşatmaya, tehditlere karşı kollamaya devam edeceğiz. Bu ten bu canda olmaya devam ettiği müddetçe Türkiye'yi büyütmeye, yüceltmeye devam edeceğiz. Hırçın bir siyasetle üzerimize geliyorlar, iftira atarak bizi karalamaya çalışıyorlar. TBMM'yi çalışamaz hale getiriyorlar. Milli iradeye bir kez daha ipotek koyuyorlar. Çamur attılar, çok şükür o çamurlar iz bile bırakamadı. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Önce rejim tehlikede dediler. Hayali senaryolar ürettiler. Ama baktılar ki AK Parti iktidarının milleti yüceltmekten, refah seviyesini yükseltmekten başka bir amacı yok. AK Parti suni sanal gündemleriyle hayali korkularla gerçek gündeminden kopmuyor. Milletimizin gönlündeki yerini kaybetmiyor. Bizim kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok." diye konuştu.

"ÜLKEMDE AYRIMCILIK YOK"

Konuşmasında Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Allahüekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askeri anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sarıkamış şehitlerini bir kez daha rahmetle minnetle anıyoruz. Allahüekber'de eriyen karların altından kardelen çiçekleri gibi ortaya çıkan şehitlerimiz. Bu vatan bize bu aziz şehitlerin emaneti. Kardeşin kardeşe sıktığı her bir kurşunla eminim ki Sarıkamış şehitlerinin ruhu inciniyor. Çanakkale'deki, Sakarya'daki, Dumlupınar'daki şehitlerimiz gözyaşı döküyor. Onun için diyoruz ki, gelin şehitlerimizin ruhunu huzura kavuşturalım, kenetlenerek cevap verelim. Diyorum ki gelin, istismar, ayrıntı siyasetinden vazgeçin. Çözümsüzlüğü elinizin tersiyle itin. Gelin bu ülkeyi sarsılmaz bir istikrara hep birlikte taşıyalım.

Özellikle bir şeyi vurgulamakta fayda görüyorum. Ülkemizde kimlik siyaseti yapan birileri var. Bizi yerli yabancı Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza bu şekilde ayırmak istiyorlar. Bölmek istiyorlar. Var mı böyle bir şey? Benim ülkemde böyle bir ayrımcılık yok. Bugün 100'e yakın Kürt kökenli benim vatandaşım milletvekili. Yargıda eğitim sektöründe sağlıkta, ulaşımda aklınıza ne gelirse bütün kamu dairelerinin en üst yönetim kadrolarından tut, en altına kadar benim bütün vatandaşlarım orada iş sahibi. Bugün bunu söyleyenler var diyenler bunun istismarını yapıyorlar. Ve dürüst davranmıyorlar. Dürüst olacan, dürüst olacan. Bugün benim Kars belediye başkanım, Annesi babası birisi Türk, birisi Kürt. Kız almış, kız vermişler. Bunu çıkaranlar bizi bölmek isteyenler. Yok öyle şey. Bizim aramıza böyle bir nifakı kimse sokamaz. Türkiye'de kimlik siyaseti yapan bir parti var mı var. Nasıl oy topladıklarını biliyorsunuz. Anlatmama gerek var mı? Güneydoğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde onların aldığı oy ortada. AK Parti'nin aldığı oy ortada. Bakın Güneydoğu'da DTP'nin aldığı oy yüzde 24. AKP'nin aldığı oy yüzde 34. O kadar. Başka bir parti var mı, yok. Çünkü biz hepinizi seviyoruz. Ayrım yok. Bu ayrımcılık bize yakışmaz. Biz yaradan da ötürü seveceğiz. Siz de öyle seveceksiniz. Zaten bunu başardığımız gün Türkiye'nin önünü kimse tıkayamaz. Bu bir geçiş dönemi. Herkes birbirine saygı duyacak."

Konuşması sırasında adının Nevzat Korkmaz olduğunu belirten vatandaş bağırarak "8 yıl hapiste yattım, çıktım. Kimse bana iş vermiyor. Ayrım yapıyorlar" dedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, "Ne yaptın, niye yaptın? Neyse şimdi orayı bırak" diye karşılık verdi. Daha sonra korumalar Korkmaz'ı susturdular.


Kars notları

KARS'ta AKP İl Başkanlığı kongresinin yapıldığı İsmail Aytemiz Spor Salonunda Özel Hareketçi polisler ve Başbakan'ın korumaları kuş uçurtmadı. Polis helikopteri de havadan denetimlerini sürdürdü.

* Başbakan Erdoğan'ın giriş yapacağı kapıda bekleyen korumalar, AKP Arpaçay İlçe Başkanı Mustafa Aslan'ın üzerindeki kalemleri, `tabanca kalem' olma ihtimaline karşı incelemeye aldılar. Ancak kalemlerde normal çıkınca Başkan Mustafa Aslan salona girebildi. Aynı kapıdan içeriye giriş yapmak isteyen bir vatandaş ise koruma memurlarıyla tartıştı. Vatandaş içeri alınmadı ve korumalar tarafından kapıdan uzaklaştırıldı.

* AKP İl Başkanı Ramazan Karakelle ile Spor Salonunun kapısında bekleyen 5 yaşındaki Rana Rabia Gül ile 10 yaşındaki Mert Sinar, Başbakan Erdoğan'a çiçek vererek karşıladılar. Başbakan Erdoğan, kucağına alarak yanaklarından öptüğü çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

* Başbakan Erdoğan'a genel kurulda yaptığı konuşmadan sonra, aralarında kan davası olan ve barışmalarını sağladığı Daşkın ve Polat aileleri el dokuması kilim hediye ettiler.

* Sarıkamış Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 8/A sınıfından Yıldız Çetinkaya, kardeşi Elif Çetinkaya, Duygu Nur Çakal, Kevser Hakseven, Yağmur Melek Ateşçi, Rümeysa Çamlı üç yıl önce kendilerini seven Başbakan Erdoğan'a üzerinde resimlerinin yer aldığı bir tablo hediye ettiler. Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Kevser Hakseven, gözyaşlarını tutamayarak "Üç yıl önce Sarıkamış şehitlerini anma programına katılan Başbakanımızı görmek için 6 arkadaş harçlıklarımızı birleştirerek bir taksi tutarak bulunduğu yere gittik. Otelin önünde 3 saat kadar bekledik. Başbakan Erdoğan çıkınca tezahüratta bulunduk. Sesimizi duyan Başbakan, yanımıza geldi ve üşüyen ellerimizi avuçlarının içine alarak ısıttı. Baba sevgisinden mahrum yetişen ben, bir anda Başbakan'ı babam sandım" dedi.

* Başbakan Erdoğan Başbakanlığa ait otobüsle, vilayete geçerken yol boyunca çocuklara ve vatandaşlara oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan, valilik girişinde kendisini karşılayan Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş ile sünnet kıyafetleri bulunan çocukları Serhat (2) ile Burak Demirtaş'a (6) 100'er lira taktı, oyuncak araba verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bilim tarihinin en büyük