Bundan yaklaşık olarak 20 gün kadar önce İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden yeni mezun olmuş 23 yaşında gencecik bir kardeşimiz İstanbul İstiklal Caddesinde gezerken gözü dönmüş iki serseri tarafından katledildi. Sebepsiz yere sadece serserilere bize iki bira parası ver cevabına hayır dediği için öldürüldü.

Şimdi kendinizi vefat eden bu genç kardeşimiz Halit’in ailesinin yerine koyun, empati yapın. Yıllarca gözünden sakındığın, besleyip büyüttüğün başarılı altın gibi evladını iki tane it gelip boş yere canını alıyor. Siz o anne babanın yerinde olsanız ne yaparsınız?

Devletimizde mevcut kanunlara göre; bu serseriler tutuklanacak, cezaevine atılacak orada vatandaşımızın ödediği vergilerle yapılan cezaevinde barınacak, yine vatandaşımızın verdiği vergilerle duş alması için sıcak suyu, yatacak yatağı verilecek yeme içme masrafları karşılanacak ve bir süre sonra cezası bitince de dışarıya çıkıp hayatına kaldığı yerden devam edecek.

Hayalleri olan, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik mühendisliği gibi bir bölümden mezun olmuş kardeşimiz ise bu saatten sonra bir daha bu dünyada asla nefes alamayacak, ailesi ise bir ömür boyu hep bu acı ile yaşayacak.

Şimdi Halit’in ailesi için yok Türkiye’deki zamlar, yok Suriye meselesi, yok İstanbul büyükşehir belediyesinin durumu ne ifade eder? HİÇBİRŞEY

Onlar evlatlarını kaybetti ve onlar için hayat durdu.

Peki sizler; Halit’in ailesinin başına gelen sizin başınıza gelince mi konuşacaksınız? Şu an sessiz kaldığınız gibi Allah korusun yarın sizin başınıza geldiğinde de sessiz kalabilecekmişsiniz? Şu an nasıl ki Halit’in ailesinin sesini kimse duymuyorsa emin olun o zaman kimse de sizin sesinizi duymayacak. Neden mi?

Hep söylüyorsunuz ya BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN diye!

Ama unuttuğunuz bir şey var, o yılanın başı ezilmediği sürece o yılan eninde sonunda size de dokunacak.

Peki Rıdvan Eşin ne yapmamız lazım?

Bakın arkadaşlar iyiler birlik olmadığı sürece kötüler hep kazanacak. Bugün teknoloji ilerlemiş isteyen herkes herkese ulaşabiliyor. Ya bir şekilde ailesine ulaşıp başsağlığı dileyin, ya bir şekilde CİMER’e mail atıp Halit’i öldüren serserilerin idam edilmesini yada idam cezasının geri gelmesini isteyin, ya duruşma günü Mahkemeye gidip aileye destek olun her ne yaparsanız yapın sessiz kalmayın yeter!

İslamda kural neydi?

Bir haksızlık görürsen elinle düzelt

Yapamazsan dilinle düzelt

Ona da cesaret edemezsen kalbinle buğzet

O da yoksa kalbinizde hardal tanesi kadar iman yok demektir.

Her gün bu dünyada Halit gibi yüzlerce insanın canı haksız yere yok ediliyor. Bizler ise sadece izliyoruz. Sessiz kalıyoruz.

İslamda cinayet ile ilgili hüküm nedir biliyor musunuz?

Öldürülen kişinin ailesi isterse devlet cinayet işleyeni öldürür,

Aile isterse tazminat karşılığında cinayet işleyeni affedebilir.

Yada isterse hiçbir şey talep etmeden cinayet işleyeni affedebilir.

Dolayısıyla Katil hakkında karar verme yetkisini İslam ölenin ailesine vermiştir. Zira acıyı çeken onlar olduğu için karar verme hakkı da onlardadır. Sizce de Adaletin sağlanması için bu daha hayırlı bir yol değimli?

Şimdi bazı entel arkadaşlar diyecek ki ya idam cezası gelirse telafisi imkansız şeyler olabilir haksız yere birileri asılabilir?

O arkadaşlara 4 şey söyleyeceğim;

1-Öldürülen sizin evladınız olsaydı yine aynı şekilde düşünecek miydiniz?

2-Teknoloji , kriminal laboratuvarlar, dna, kamera sistemi vs o kadar ilerledi ki artık %100 katilin kim olduğu belirlendiği için hata yapma imkanı kalmıyor

3-%100 emin olunmadan birini cinayet ile sorumlu tutmamak için gerekli düzenlemeleri yapmak da devletin görevi.

4-İdam cezası sadece cinayet işleyenlere uygulanır fikirlerinden dolayı kimse idam edilemez.

Bizden bu kadar düşünün karanlığa sizde bir taş atın…

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!