BBP Genel Başkanı Topçu ise “Türkan"ın anasına sorun” dedi


İdam cezasının geri getirilmesi tartışmaları sürerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idam konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı Sıkıştırılmış Katı Atık Toplama Aracı Dağıtım Töreni"nin ardından, “İdam cezasının geri getirilmesi ile ilgili tartışmalar” konusundaki bir soruya, “Şu anda tartışılıyor. Bizim gündemimizde değil” yanıtını verdi.
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, idam cezası konusunda, Kayseri"de bayramda şeker toplarken kaçırılıp öldürülen çocukların cenazesine katıldığını anlatarak, “Cami avlusunda Türkan"ın (Kayseri"de kaçırılıp öldürülen çocuklardan Türkan Ay) anasına soracaklar bu işleri” dedi.
Topçu, idam cezasının geri getirilmesiyle ilgili başlattıkları imza kampanyasına destek verenlerin sayısının şu anda 350 bin civarında olduğunu söyledi.
Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel de idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak, “İdam aslında vicdanen olması gereken bir cezadır” dedi. Güzel, Türkiye"nin AB hukukuna tabi olduğunu, Avrupa hukukunda idam cezasının uygulanmadığını belirtti. Güzel, idam cezasının genel anlamda bir caydırıcılığının olduğunu söyledi.
Güzel, “İdam cezası suç oranında bir azalmaya sebep olur. İdamı vinci kurarak sokak ortasında yapmak da doğru değildir. Bunlar ilkel yöntemlerdir. Önemli olan bir suçun ardından verilen ölüm cezasının uygulanmasıdır” diye konuştu.

milliyet