Broom idam edilmeyi tam 25 yıl boyunca bekledi. Beklenen gün 15 Eylül 2009 tarihinde geldi. Broom'u idam etmek için herşey hazırdı; zehirli iğneyle idam edilecekti. İdam odasına alındı; idam edileceği sandalyeye kemerle sıkıca bağlandı ve hemşirenin zehirli iğneyi şırınga edeceği sırada beklenmedik bir şey oldu. Hemşire iğneyi şırınga edecek uygun bir damar bulamadı. Broom idam sandalyesinden alınarak tekrar hücresine gönderildi.

Şimdi idam edilmeyi bekliyor ama o anı Fransız haber ajansı AFP'ye anlattı: "İdam üç sahfadan oluşuyordu. Üç tane iğne yapılacaktı. İlk iğne beni bayıltacak, ikincisi kasların felç edilmesini sağlayacak ve sonuncu iğne de kalbi durduracaktı. Hemşire ilk iğneyi yapacak uygun damar bulamayınca ikinci safhaya geçmek için sol kolumda başka bir damar aradı ama yine bulamadı. Üç defa zehirli iğne şırınga edilmeye çalışıldı. Bir defasında damarı bulamadığı için kaslarıma zehir şırınga edildi. Ağrıdan bas bas bağırıyordum."

Hemşirenin daha sonra sağ kolunda damar aradığını ve iğne yaptığında kan akmaya başladını belirten Broom, bir süre sonra hemşirenin ağlayarak idam odasını terk ettiğini belirtti. Daha sonra aynı hemşirenin idam odasına gelerek ağrılarını dindirmeye çalıştığını belirten Broom şimdi hücresinde yine idam edileceği günü bekliyor./vatan