Gökçek, önceki gece twitter'da bir takipçisinin, idam cezasının geri getirilmesine ilişkin düşüncesini sorması üzerine, "Bazıları için evet. Örneğin üç masum çocuğu katleden cani için idam olmalıydı" diye yazdı. Gökçek, twitter'da MYK üyesi Sezgin Tanrıkulu'na ilişkin olarak ise, şöyle yazdı:

"Sezgin Tanrıkulu, CHP'nin genel başkan yardımcısı ve PKK'nın avukatı. Şu anda Ankara ilinin milletvekili elemelerini yapıyormuş. Ankaralı CHP'li adaylar kimin eline kaldı? CHP'li Ankara milletvekili adaylarına soruyorum; kendinize yedirebiliyor musunuz? PKK'nın avukatlığını yapan Tanrıkulu, CHP milletvekili adaylarını seçtiği için parti sorgulanmalı."

Popüler sosyal paylaşım sitesi twitter'a bir süre önce, "06melihgokcek" kullanıcı adı ile üye olan Gökçek, kısa sürede 50 bin 378 takipçi sayısına ulaştı. Belediye Başkanlığı görevinden arda kalan zamanda twitter'da gece geç saatlere kadar mesai harcayan ve özellikle gençler ile diyalog geliştirmeye çalışan Gökçek, bugüne kadar 8 bin 114 tweet yazdı. Tweetlerinde çoğunlukla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve Kılıçdaroğlu ile ilgili fıkraları yazan Gökçek, zaman zaman da gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açıklıyor.