İcradan satılık deve için yapılan ikinci ihalede şampiyon deve 25 bin 150 TL’ye satıldı. İlk ihalede alıcısı çıkmayan Kaanefe isimli deve için ikinci ihalede Milaslı bir güreş sever ile alacaklının avukatı yarıştı.

Bugüne kadar gayrimenkuller, ev eşyaları, otomobiller, makineler hacizle satılırken şimdi bunların arasına bir de deve girdi. Aydın’da develere olan merakıyla tanınan büfe işletmecisi Kamil Pehlivan’ın bankaya olan borcunu ödeyememesi nedeniyle kefil Ahmet Emin Metin tarafından borcu ödendi. Bunun üzerine kefil Ahmet Emin Metin tarafından icraya verilen Kamil Pehlivan’a ait Kaanefe isimli deve mahkeme tarafından el konuldu.

Mahkeme tarafından bakıcı Mehmet Günhar’ın ahırının yedi emin olarak belirlenmesinin ardından deve Mehmet Günhar’a zimmetlendi. 2008 yılından beri icarlık olan deve için bir türlü satış işlemi yapılamadı. 30 Nisan’da gazeteler yolu ile icradan satılacağı duyurulan 10 yaşındaki güreş devesi Kaanefe için geçtiğimiz hafta ilk ihale yapıldı. Aydın 1’inci İcra Müdürlüğü tarafından haczedilirken deve için 50 bin TL muhammen bedel belirlendi. İlk ihalede muhammen bedelin yüzde 60’ı olan 35 bin TL’den satışa çıkan deveye alıcı çıkmaması üzerine bugün ikinci ihale düzenlendi. Muhammen bedelin yüzde 40 olan 20 bin 500 TL bedelle ihaleye çıkan deve için alacaklı Ahmet Emin Metin adına Avukat Rabia Altıntaş ve Milaslı güreşsever Sadettin Lök adına Recep Yalçın katıldı. Karşılıklı fiyat artırmalarla geçen deve için avukat Rabia Altıntaş 25 bin 100 TL’ye kadar çıkarken Recep Yalçın son teklifinde 25 bin 150 TL verdi. Rabia Altıntaş’ın fiyat artırmaması üzerine ihale komisyonu tarafından deve 25 bin 150 TL’ye Sadettin Lök’un oldu.

İhale sonrası devenin başına geçen Sadettin Lök ve kendisi adına ihaleye katılan Recep Yalçın, devenin ihale ile icradan satılık olduğunu gazetelerden öğrendiğini söyledi. İlk defa icradan satılık bir deve olayına şahit olduğunu kaydeden Sadettin Lök, devenin güzel bir bakıma ihtiyacı olduğunu ve bakımın ardından arenalara çıkmayı planladıklarını belirtti.

Çılgın Kemal ve Kemal Bey isimli iki devesi bulunduğunu dile getiren Sadettin Lök, “2010 yılında deve güreşlerine girdim. İlk olarak bir deve ile güreşlere katılmaya başladım. Geçtiğimiz ayda 100 Bin TL’ye bir deve daha aldım. Bu devenin icradan satılık olduğunu duyunca bu deveyi de almak istedim. Ve ihaleye girerek aldık. Bizim içinde satan içinde hayırlı olur inşallah” dedi.

Aydın ve civar yerlerde yapılan birçok güreşe katılıp dereceler alan ve 2010 yılında çeşitli kategorilerde şampiyonluğu bulunan ‘Kaanefe’ isimli deve 3 haftalık ödeme süresi içinde paranın yatırılması halinde yeni sahibine teslime dilecek. Para işlemleri tamamlanana kadar şampiyon deve ahırı yediemin olarak belirlenen bakıcı Mehmet Günhar’ın gözetiminde yeni sahibini bekleyecek.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...